Gå tillbaka

Storsatsningen fortsätter 2008

För 12 månader sedan presenterade TOOLS BMW Dealer Team / WestCoast Racing en storsatsning med TOOLS som ny huvudsponsor och tre nya BMW 320 Si åt Fredrik Ekblom och Robin Rudholm.

12 månader senare kan man summera en fantastisk säsong med Fredrik Ekbloms mästerskapsseger och stor uppmärksamhet kring satsningen. Det bromsar dock inte teamet som satsar vidare på 2008. Dick Jönsson-Wigroth har nu gjort klart med en fortsatt storsatsning på STCC med båda förarna.
– Det känns väldigt skönt att ha det färdigt i tid. Det här är en långsiktig satsning och jag är väldigt glad att vi kan behålla hela konceptet och få kontinuitet. Vi infriade målen och levererade i år men det finns fortfarande mycket att förbättra. Det ska vi jobba med nu, och 2008 ska vi behålla vår höga nivå och synas både på och vid sidan av banan.

På förarsidan ska regerande mästaren Fredrik Ekblom försvara sin titel och köra ännu en säsong med Robin Rudholm.
– Jag har haft ett fantastiskt år med Dick, Robin och hela WestCoast Racing, säger Fredrik. Jag trivs väldigt bra och vill fortsätta, vilket även Dick och TOOLS vill. Förhandlingen tog nog inte mer än 15 minuter. Vi har gått igenom säsongen och vet vad vi behöver förbättra. Nu har vi arbetsro för att göra det, och trots att jag precis avslutat årets långa säsong ser jag redan fram emot att få komma igång igen.

Robin Rudholm går nu in på sitt tredje år med WestCoast Racing och TOOLS, och liksom Fredrik tvekade han inte att fortsätta.
– Jag är väldigt glad över fortsättningen med TOOLS och WestCoast Racing. Det är ett fantastiskt gäng och jag trivs oerhört bra i teamet tillsammans med Fredrik. Stundtals har det varit fantastiskt bra och jag ser fram emot att förbättra allt jag kan förbättra till 2008. Det här blir mitt tredje år med TOOLS och WestCoast Racing, det har varit ett privilegium att få följa TOOLS resa och jag är en stolt TOOLS-ambassadör.

TOOLS VD Jan Lundmark tycker en fortsatt satsning på WestCoast Racing och STCC var en självklarhet.
– Såväl sportsligt som eventmässigt var 2007 en stor succé. Det har varit ett klockrent forum för oss och vårt varumärke, och samarbetet med teamet har varit väldigt proffsigt. Nu ser vi fram emot att vidareutveckla konceptet nästa år.

Kenneth Persson är Sverigechef för ModulSystem, ytterligare en av teamets viktiga partners och han delar de positiva tongångarna.
– Satsningen har varit väldigt bra för vår del och vi är absolut nöjda med samarbetet med WestCoast Racing. Vi ser fram redan fram emot nästa säsong.

WestCoast Racings vinnande BMW 320si står i helgen utställd på Svenska Bilsportmässan i Älvsjö utanför Stockholm.