Kortlivat race i finalen

Publicerad 30 september 2007, 17.01 av WestCoast Racing.

Det blev ett kort race på Mantorp för WestCoast Racing. Banan var blöt efter en regnig dag och starten blev kaosdrabbad med många bilar som bröt redan i första kurvan, ochbland dem var teamets båda bilar. Fredrik Ekblom tampades med Richard Göransson när han drogs med i kaoset. Han var av banan rejält men kunde hanka sig tillbaka till depån där det dock konstaterades att bilen var för skadad för att fortsätta.
– Det var lite snöplig, säger Fredrik som startade trea. Jag och Richard gick sida och sida med Richard på yttern in i första kurvan. Där var det helt blött och jag låste upp hjulen och slog i Richard. Sen fick jag någon bil i sidan och från den punkten var jag bara en passagerare och åkte av långt utanför banan. Man får vara glad att förarmästerskapet redan var avgjort, så det här inte påverkade.

Robin Rudholms race tog också slut samtidigt. Han gjorde en bra start från femteplatsen och såg ut att kunna undvika startkaoset. Men han blev påkörd i sidan, en smäll som gjorde att höger framvagn gick sönder och det var slutkört.
– Min säsong började med en smäll och slutade med en smäll, konstaterar Robin. Jag såg att det var karambolage in i första kurvan och försökte undvika det men någon träffade mig hårt i sidan och framvagnen gick sönder. Det var bara att packa ihop och det är ett trist sätt att sluta på. Nu ska det bara bli skönt att koppla av och börja fundera på nästa säsong.

I och med att båda bilarna försvann i starten försvann också teamets chanser att försvara sin ledning i teammästerskapet ute på banan. Det blev nu en andraplats i teammästerskapet, ynka två poäng från dubbla mästerskapssegrar. Dick Jönsson-Wigroth fick tid att fundera över säsongen som började den 13 december ifjol när den nya satsningen med Tools presenterades.
– Det blev en avslagen final idag vilket är tråkigt, säger han. Vi var här för teammästerskapet idag men det blev aldrig något race om det. Totalt sett är jag ändå mer än nöjd med årets säsong. Vi har nu vunnit tre mästerskap på fem år och det känns extra kul att kunna vinna med Fredrik Ekblom direkt. Det har gått lång tid sedan 13 december och mycket har hänt men vi kan konstatera att vi var rätt på det från början. En väldigt bra säsong är nu avklarad, nu är det dags att blicka framåt.

Förarmästerskapet STCC 2007:
1. Fredrik Ekblom, BMW, 62
2. Robert Dahlgren, Volvo, 51
3. Richard Göransson, BMW, 48
4. Thed Björk, Audi, 41
5. Jan Nilsson, BMW, 34
6. Robin Rudholm, BMW, 33
7. Frank Stippler, Audi, 30
8. Johan Sturesson, Peugeot, 21
9. Alexander Storckenfeldt, Volvo, 20
10. Mattias Andersson, Alfa Romeo, 19
11. Tommy Rustad, Opel, 17
12. Tomas Engström, Honda, 16
13. David Björk, BMW, 15
14. Tommy Kristoffersson, Audi, 11
15: Roger Eriksson, BMW, 5
16. Fredrik Lestrup, BMW, 1

Teammästerskapet STCC 2007:
1. Flash Engineering 74
2. WestCoast Racing 72
3. KMS Audi 67
4. Volvo Original Racing 59
5. MA-GP 28
6. Honda Engström Motorsport 27
7. Team CaWalli 26
8. Opel Team Sweden 24
9. IPS Motorsport 23
10. Nordic Fine Art / PTR BMW 18
11. PWR MB-Sport 3
12. Chevrolet Motorsport Sweden

Tävlingarna sänds i SVT1, Race, tisdag 22.00.

Tävlingskalender 2007:
22 april, Sturup
5 maj, Ring Knutstorp
20 maj, Mantorp Park
3 juni, Karlskoga
17 juni, Anderstorp
30 juni, Våler
15 juli, Falkenberg
19 aug, Karlskoga
2 sep, Ring Knutstorp
16 sep, Sturup Raceway
30 sep, Mantorp Park

Senaste nyheterna