Bra kval på Sturup, Robin bästa etanolbil

Publicerad 16 september 2007, 11.59 av WestCoast Racing.

Ett kval och super pole på upptorkande bana såg Fredrik Ekblom ta en tredje plats och Robin Rudholm en femteplats inför eftermiddagens race på Sturup Raceway. Ett bra kvalresultat för teamet som var nöjda efteråt. Fredrik var snabbast i kvalet vilket innebar att han fick vänta länge på ett ganska kallt Sturup innan han kunde göra sitt Super Pole-varv. En tredjeplats var han nöjd med.
– Ett ganska ok kval, sa han direkt efter sitt kvalvarv. Jag gjorde inga misstag och varje gång man kör ett sådant varv tycker man att man tagit det lite för lugnt. Men jag är nöjd med kvalet, vi har en bra position inför racet och tredje plats är jättebra.

Robin Rudholm tävlingsdebuterar den här helgen BMW:s etanolmotor och var enda föraren med etanolbil som gick vidare till Super Pole. Robin startar från femte plats och han tycker nya motorn fungerar bättre och bättre.
– Det återstår fortfarande en del justeringar, men det är mest finjusteirngar, berättade han. Jag tycker det känns helt ok, kvalvarvet var godkänt och som alltid känns det som att vi har en bra bil inför racet.

Resultat, Super Pole Sturup

1. Johan Sturesson, Peugeot    1:01.835
2. Thed Björk, Audi            + 0,223
3. Fredrik Ekblom, BMW        + 0,384
4. Richard Göransson, BMW        + 0,405
5. Robin Rudholm, BMW        + 0,677
6. Tomas Engström, Honda        + 0,683
7. Tommy Rustad, Opel        + 0,865
8. Frank Stippler, Audi        – – – – – –

Senaste nyheterna