WestCoast Racing testar E85

Publicerad 14 september 2007, 12.36 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing genomförde tillsammans med Flash Engineering på fredagen ett test för BMW Motorsport på Kinnekulle Ring. BMW Motorsport har anpassat sina tävlingsmotorer för att kunna köras på miljöbränslet E85 och efter tester av motorerna i testbänk körde teamen på bana för att utvärdera motorerna.

WestCoast Racings teamchef Dick Jönsson-Wigroth var nöjd med det första testet av BMW:s E85-motorer på bana som man genomförde med Robin Rudholms bil, och tycker det är viktigt att teamet är med och utvärderar framtida motoralternativ.
– Det här ligger i tiden och utvecklingen i mästerskap som STCC och WTCC styr mot att använda alternativa bränslen, säger han. Det är ett naturligt steg för WestCoast Racing och BMW att titta på alla alternativ som finns. Idag kommer finns det fler alternativ och förutom etanol är också diesel ett nytt bränslealternativ för racing. Vi ska nu utvärdera testet vi gjort för BMW Motorsport och se om vi ska köra med en E85-motor redan till helgen och vilka alternativ som är bäst för oss framöver.

Roland Jönsson, informationschef för BMW Sverige, förklarar varför BMW Motorsport satsar på detta.
– Etanol ur motorsportsammanhang kan vara intressant och vi följer med intresse utfallet av testerna. Dock är det är ingenting vi ser som ett alternativ för vanliga produktionsbilar även om vi kan se nyttan med låginblandning av etanol under en övergångsperiod.

Senaste nyheterna