Ledande Fredrik till Skåne

Publicerad 13 september 2007, 12.27 av WestCoast Racing.

Fredrik Ekblom har varit en av de jämnaste förarna i STCC så här långt och han leder därför förarmästerskapet med fem poäng inför de två sista deltävlingarna. Nu väntar Sturup, en bana där Fredrik i våras låg tvåa när ett framhjul lossnade. Fredrik åker ner till Skåne med krav på revansch och en bra känsla i kroppen.
– Jag tycker det känns väldigt bra, konstigt vore det väl annars, säger han. Vi har chans att avgöra i helgen men det ändrar inte på hur vi tar oss an helgen. Det gäller bara att jobba på som vanligt och få hjulet att sitta kvar också.

Fredrik har hela säsongen återkommit till en sak inför varje tävlingshelg, hur kul han tycker racing är i år. Känslan är densamma inför den här helgen och med en intesiv period framför sig med många upptagna helger är det kanske tur.
– Det känns alltid kul att få gasa igen. Jag har hela tiden sagt att jag tycker det är väldigt kul att köra i år – jobba med WestCoast Racing, köra BMW:n och även köra WTCC. Det är en väldigt kul säsong i år. Nu väntar en tuff period med knappt någon ledig helg innan oktober. Det är STCC-race, helger med partners, WTCC-tester och sen WTCC-lopp. Men det gör inget när det är så här roligt.

Det finns en chans att avgöra i helgen, en chans Fredrik gärna tar men målet är att jobba på som vanligt.
– Jag tycker vi har en väldigt bra koll i teamet och det ska vi fortsätta att ha. Jag har en väldigt respekt för mina konkurrenter och ingenting kommer gratis i STCC. Vi har ett jobb att göra i helgen, och det ser jag fram emot, avslutar han.

Senaste nyheterna