Tätt kval på Knutstorp

Publicerad 2 september 2007, 11.56 av WestCoast Racing.

Ring Knutstorp har bjudit på omväxlande väder så här långt med lite regnskurar och ganska låga temperaturer. I kvalet höll sig dock regnet borta och det blev en tät historia. Robin Rudholm satte bästa kvaltid och Fredrik Ekblom som länge var snabbast fick åttonde varvtid och båda förarna var vidare till Super Pole. Fredrik Ekblom fick i kraft av åttonde bästa varvtid gått ut först för sitt Super Pole varv och tiden räckte till en slutlig tredjeplats.
– Det tycker jag var helt ok, sa Fredrik efteråt. Nu får vi ladda om till racet och se vad vi kan göra där. Jag tycker det ser bra ut.

Robin Rudholm fick vänta länge i depån på att göra sitt Super Pole varv och däcken blev kalla. Han satsade för pole men först på sista halvan av varvet blev däcken varma nog. Han startar femma i racet i eftermiddag.
– Jag körde för pole och laddade för fullt, men däcken var lite hala, konstaterade Robin. Jag gjorde två missar som antagligen kostade pole men det är bara att ladda om.

Ring Knutstorp, kval:
1: Robert Dahlgren, Volvo 1:01.42
2: Frank Stippler, Audi 1:01.46
3: Fredrik Ekblom, BMW 1:01.47
4: Richard Göransson, BMW 1:01.55
5: Robin Rudholm, BMW 1:01.57

Senaste nyheterna