Tvåa och sexa i kvalet

Publicerad 15 juli 2007, 13.44 av WestCoast Racing.

En andraplats för Fredrik Ekblom och en sjätteplats för Robin Rudholm blev resultatet efter kval och superpole på Falkenberg. På grund av olja på banan och en krasch i slutet av förkvalet blev det en lång väntan innan banan var sanerad och Superpole kunde köras. Det drabbade Robin Rudholm extra hårt som var åtta i förkvalet. Istället för att köra sitt Superpole-varv på varma däck på en ren bana fick han köra ut först av alla på kalla däck på en bana som fortfarande var hal av saneringsmedel.
– Man kan väl säga att jag hade lite oflyt i timingen, sa han efteråt. Vi får se i racet men jag tycker bilen känns bra och med en bra strategi ska vi nog kunna klättra uppåt.

Fredrik Ekblom slog till redan på det första flygande varvet i förkvalet med en snabb tid och kunde sen bara avvakta. Bästa tid i förkvalet innebar att han var sist ut i Superpole. Det blev en andratid vilket han var nöjd med efteråt.
– Det var väl ett ok varv, tyckte Fredrik. Däcken var väldigt kalla efter att vi fick vänta så länge i depån så jag bromsade på mig lite i första kurvan och tappade rytmen. Annars var det ett bra varv. Vi får ta och analysera data nu och se hur det ser ut, men det känns lugnt.

Robin var snabbast på morgonens test så det ser bra ut i teamet inför loppet senare i eftermiddag.

Resultat Falkenberg, Superpole:

1: Thed Björk, Audi 46.359
2: Fredrik Ekblom, BMW + 0.274
3: Tommy Kristoffersson, Audi +0.370
4: Richard Göransson, BMW +0.454
5: Frank Stippler, Audi +0.500
6: Robin Rudholm, BMW +0.528
7: Johan Sturesson, Peugeot +0.582
8: Jan Nilsson, BMW +1.059

Senaste nyheterna