Äntligen Robin! Ny seger för teamet

Publicerad 17 juni 2007, 18.48 av WestCoast Racing.

Tools BMW Dealer Team/WestCoast Racing tog ännu en storslam och den här helgen var det Robin Rudholms tur. Han följde upp pole position i kvalet med att ta en efterlängtad första seger i STCC. Men det var långt ifrån en självklarhet där knepiga väderförhållanden satte team och förare på prov. En regnskur strax före start ställde till däcksvalet.

Banan var blöt men det regnet hade upphört. Teamet valde regndäck till båda bilarna, ett val som skulle visa sig vara det bästa och säkraste. Robin kunde förvalta det valet och ta sin första STCC-seger.
– Det här var det bästa racet i mitt liv och racingkarriär, utbrister Robin direkt efter målgång. Jag är så otroligt glad. Vi har haft stolpe ut länge men idag kändes det verkligen som det var min tur. Jag har haft ett enda mål den här helgen, och jag körde ett helt perfekt race.

Inför depåstoppet torkade banan upp men teamet valde att bara byta två däck och fortsätta med regndäck, ett val Robin med glädje överlät åt teamet och med en regnskur de sista varven visade det sig vara perfekt.
– Jag var inte involverad i valet. Teamet ska ha all ära för den strategin och jag litade fullt ut på dem. Det blev tufft med regndäck mot slutet men vi hade lite tur med regnet på slutet. Nu har jag min första seger. I Formel Ford hade jag tolv segrar i rad efter första segern och i Porsche fem segrar i rad – nu är det dags för en repris, avslutar en överlycklig Robin.

Fredrik Ekblom körde ett perfekt race, trots extravikten i bilen, och var länge på väg mot en andraplats och dubbelseger för teamet. Hans däcksval var samma som Robins, men de två nya regndäcken efter depåstoppet fungerade inte riktigt. Det blev till slut en fjärdeplats, vilket innebar att Fredrik utökade sin mästerskapsledning med en poäng.
– Ett tag var jag klar tvåa men efter depåstoppet var det väldigt förvirrat, berättar Fredrik. Jag hörde inte vad teamet sa och jag visste inte vilken placering jag hade. De nya däcken var svårkörda. Men totalt sett är jag nöjd – jag kom hit med max vikt i bilen och åker härifrån med en utökad mästerskapsledning. Visserligen bara med en poäng, men det kan vara en viktig poäng.

Teamchefen Dick Jönsson-Wigroth var själv riktigt nöjd med ännu en suverän helg för teamet.
– Nu känns det som vi är på gång, konstaterar han glatt. Två raka segrar nu och Robins seger har vi väntat länge på. Jag tror det är viktigt för teamet att även få Robin att vinna, han var värd den här segern och idag gick det vår väg.

Teamets val av regndäck på båda bilarna var han väldigt nöjd med.
– Det var alldeles för blött för slicks i början. Men några valde att köra på slicks och då kunde vi följa deras tider. Det var lite problem när det t orkade upp mot slutet men det löste sig. Vi är tillbaka nu!

Missa inte tävlingen i Race, SVT2, på måndag 22,30!

Resultat STCC Anderstorp 17/6:

1. Robin Rudholm, BMW

2. Jan Nilsson, BMW, + 8,223
3. Thed Björk, Audi A4, + 9,913
4. Fredrik Ekblom, BMW, + 10,030
5. Robert Dahlgren, Volvo, + 11,377
6. Tommy Rustad, Opel, 26,373
7. Richard Göransson, BMW, + 31,249
8. Tommy Kristoffersson, Audi A4, + 34,033

Mästerskapsställning efter fem deltävlingar:

1 Fredrik Ekblom 29 p
2 Robert Dahlgren 26
3 Janne ”Flash” Nilsson 24
4 Robin Rudholm 23
5 Thed Björk 20
6 Richard Göransson 17
7 Tomas Engström 16
8 Johan Sturesson 9
9 Frank Stippler 7
10 Mattias Andersson 7
11 Alexander Storckenfeldt 5
12 Tommy Kristoffersson 5
13 David Björk 3
14 Tommy Rustad 2
15 Fredrik Lestrup 1

Teammästerskapet efter fem deltävlingar:
1. Flash Engineering 37
2. WestCoast Racing 37
3. Volvo Original Racing 29
4. KMS Audi 25
5. Honda Engström Motorsport 23
6. MA-GP 11
7. IPS Motorsport 11
8. Team CaWalli 99. Opel Team Sweden 6
10. Nordic Fine Art / PTR BMW 4
11. PWR MB-Sport 4
12. Chevrolet Motorsport Sweden

Senaste nyheterna