Optimism inför helgen

Publicerad 31 maj 2007, 16.39 av WestCoast Racing.

Båda förarna är laddade inför säsongens fjärde deltävling som körs på Gelleråsen utanför Karlskoga – en bana där Fredrik och Robin trivs bra. Redan imorgon fredag är man på plats för det officiella STCC-testet som är extra viktigt för teamet efter att testet tidigt i våras snöade in.

För Fredrik Ekblom är Gelleråsen hemmabana och med tre race bakom sig med teamet och nya bilen är han optimistisk inför helgen.
– Det är kul att köra just nu, säger han. Jag känner mig hemma i bilen och det är både kul och inspirerande att arbeta med teamet. Vi har en bra vinstchans varje gång så det handlar bara om att hålla ihop det och få till allting på en och samma gång. Jag tycker helt enkelt att det ser bra ut, konstaterar han.

Dick Jönsson-Wigroth kommer att fortsätta att vara ansvarig för Fredriks bil den här helgen och resten av säsongen.
– Det handlar mer om att ha en och samma person på radion under racen hela tiden, berättar Fredrik. Det gäller att ha en kontinuitet, och samarbetet mellan föraren och personen på radion är väldigt viktigt när man som vi jagar tiondelar och hundradelar. Det är fortfarande många som arbetar på själva bilen, men Dick är nu den som sköter radion varje gång vi kör.

Robin Rudholm är liksom sin stallkamrat full av förväntan inför helgen. Gelleråsen är en bana där han var stark ifjol och han tror på en fortsättning.
– Jag hade två kanonhelger här ifjol, säger Robin. Banan är också lite cool, man kan ladda på bra på olika partier. Det finns fortfarande mycket kvar i bilarna men vi är bevisligen på en hög nivå, och det är dags att ta fram essen ur leken.

Robin är nöjd med säsongen så här långt, särskilt med tanke på att två av hans racehelger inte har varit problemfria.
– Vi fick den västa tänkbara starten på Sturup och att vi direkt kunde resa oss efter det är otroligt bra, konstaterar han. På Mantorp gjorde jag själv ett misstag och hamnade sist men med en smart strategi och tuff körning kunde jag ta mig upp till en fjärdeplats. Att vara trea i STCC med ett brutet lopp är faktiskt otroligt bra och visar att vi är starka i år, avslutar Robin.

Fredrik Ekblom ligger tvåa i mästerskapet med 14 poäng, en poäng och placering före stallkamraten Robin Rudholm. Jakten på förstaplatsen är igång.

Senaste nyheterna