Nöjd teamchef ser framåt

Publicerad 30 maj 2007, 10.19 av WestCoast Racing.

Trots en mardrömsstart med noll poäng på Sturup har säsongen börjat bra för WestCoast Racing. Fredrik Ekblom och Robin Rudholm ligger tvåa respektive trea i förarmästerskapet och teamet ligger trea i teammästerskapet. Dessutom har arrangemangen tillsammans med Tools varit välbesökta succéer i årets första race. Det är därför en glad teamchef som ser fram emot helgens race på Gelleråsen utanför Karlskoga.
– Det är kul just nu, konstaterar Dick Jönsson-Wigroth. I år ser jag verkligen fram emot nästa race och det känns positivt både på banan och vid sidan om. Ifjol hade vi ett jobbigt år med mycket som man inte kan se på utsidan, men i år är det betydligt lugnare. Vi har en bra budget, bilarna fungerar allt bättre och förarna gör ett perfekt jobb.

Arrangemangen med Tools där teamet har haft uppemot 900 gäster vid varje race har också rullat på utan några problem och Dick har kunnat koncentrera sig på arbetet i depån under tävlingshelgerna.
– Vi har fått ett väldigt bra gensvar från Tools och det är extra roligt. Allting har fungerat som planerat och det är alltid en lättnad. Nu till helgen har vi än en gång mycket gäster i teamet.

Nu väntar Karlskoga där teamet ifjol hade två bra race. Med pallplatser i de två senaste loppen och snabba depåstopp är förväntningarna höga.
– Självklart vill jag att vi ska vinna, men inte till vilket pris som helst, berättar Dick. Det är så tätt att det är viktigt att fortsätta ta bra poäng vilket vi har gjort hittills och att inte vara dumdristiga. De senaste två racen har vi kunnat komma hem med två hela bilar vilket är otroligt viktigt. Det gör att vi kan fokusera på detaljer och förbättra oss istället för att reparera oss. Egentligen saknar vi ingenting just nu, det handlar bara om att få till allting på en och samma gång och ha lite flyt också. Som jag sa – det är kul just nu, avslutar Dick.

Teamet är på plats på Gelleråsen redan på fredag för ännu ett officiellt STCC-test innan träningar, kval och race körs på söndag. Imorgon torsdag återkommer vi med vad Fredrik och Robin känner inför helgen.

Senaste nyheterna