Säkra snabba depåstopp

Publicerad 23 maj 2007, 12.30 av WestCoast Racing.

Ända sedan depåstoppen infördes igen i STCC ifjol har de varit en viktig del av STCC-loppen. Race och mästerskap kan förloras i depån, och ett stort ansvar vilar på de personer som har till uppgift att byta två hjul på kortast tänkbara tid.

WestCoast Racing har i år noterat det snabbaste depåstoppet i två av årets tre första race. Fredrik Ekbloms stopp på 9,5 sekunder var snabbast i premiären på Sturup. Nu senast på Mantorp var Robin Rudholms 9,2 sekunder det snabbaste depåstoppet. Teamchefen Dick Jönsson-Wigroth är stolt över depåarbetet så här långt.
– Vi försöker sudda bort vårt dåliga rykte från i fjol vad gäller depåstoppen, säger han. Hittills har vi lyckats ganska bra med det. Vi tränar depåstopp dagligen och det handlar bara om att nöta och nöta. Det enda som saknas nu är att vi knyter ihop allting i ett och samma race.

Robin Rudholm har också stolt noterat hur snabba teamet har varit i år, vilket han berättade för teamet efter det senaste loppet på Mantorp.
– Ifjol var jag ibland nästan skräckslagen när det var dags att gå i depå, skrattar han. Men i år ser jag fram emot depåstoppen, och känner mig helt lugn. De gör ett kanonjobb.

Senaste nyheterna