Nöjda miner efter kvalet

Publicerad 20 maj 2007, 12.29 av WestCoast Racing.

Det var nöjda miner hos WestCoast Racing både under och efter kvalet. Robin Rudholm kvalade in som trea och Fredrik Ekblom som fyra inför loppet senare i eftermiddag. De är också bäst av bilarna med straffvikt och det ser ljust ut inför loppet.

Robin Rudholm var mycket nöjd med sin insats i kvalet och med rätta. Hans tid i Super Pole var hans bästa varvtid på hela helgen inklusive testet i fredags.
– Det är så skönt att kliva in och sätta bästa varvtiden på helgen när det verkligen gäller, strålade Robin. Nu har vi en bra chans inför racet – jag tror faktiskt det är bättre att starta trea än tvåa. Bilen känns bra, vi fick mycket gjort i testet i fredags.

Fredrik Ekblom startar fyra i loppet efter en stabil kvalinsats. I kvalet fick han inte helt till det i första försöket och låg åtta när de sista sekunderna räknades ner. Det hade i och för sig betytt att han fått gå ut först i Super Pole, en fördel med den bakhjulsdrivna BMW:n. Men med fler bilar ute på banan vågade man inte chansa och Fredrik smällde till med tredje bästa varvtid på sitt sista varv. I Super Pole blev det sen en fjärde tid tätt bakom stallkamraten.
– Jag hade ett ganska bra varv i Super Pole, men de andra körde riktigt bra, sa han. Det kommer att bli ett tight race i eftermiddag, kul!

Loppet startar kl. 15:00 och vädret på Mantorp är just nu soligt och lite lätt molnigt.

Super Pole kvalificering

1: Frank Stippler 1.20,709
2: Richard Göransson 1,20,860
3: Robin Rudholm 1,20,892
4: Fredrik Ekblom 1,21,007
5: Thed Björk 1,21,098
6: Tommy Kristoffersson 1,21,147
7: Robert Dahlgren 1,21,148 (flyttas ner fem platser och startar 12:a)
8: David Björk 1,21,614

Senaste nyheterna