Lyckad testdag på Ring Knutstorp

Publicerad 8 maj 2007, 10.50 av WestCoast Racing.

Efter två pallplatser i loppet på Ring Knutstorp i söndags valde Tools BMW Dealer Team/WestCoast Racing att stanna kvar på Knutstorp. En testdag var planerad på måndagen med båda bilarna för Fredrik Ekblom och Robin Rudholm. Testtid har varit en bristvara för teamet under säsongsupptakten, och med det insnöade testet på Karlskoga i april så blev det än mer tydligt. Nu jobbar man ikapp det. Med två pallplatser i ryggen var teamchef Dick Jönsson-Wigroth nöjd att kunna följa upp med en bra testdag.
– Vi har utmärkta bilar, förare och samarbetspartners på plats. Det vi inte har är tid, men det jobbar vi ikapp nu, berättar han. Det här var ett bra test – det kom till och med regn så vi fick testa det också. Vi har farten i race, det vi saknar är spetsen i kvalen och det behöver vi mer testtid för. Det finns mycket potential i bilarna vi inte utnyttjat än.

Ytterligare tester väntar nu under säsongen med officiella testdagar inplanerade på Mantorp inför nästa racehelg följt av tester på Karlskoga, Falkenberg och Anderstorp. Målet med testerna är givet, det ska bli dubbelt Tools på de två första platserna på pallen.

Senaste nyheterna