Dubbla pallplatser gav revansch

Publicerad 6 maj 2007, 17.38 av WestCoast Racing.

Det blev en rejäl revansch på Ring Knutstorp efter den eländiga säsongsstarten. Robin Rudholm och Fredrik Ekblom hade ett tätt och intesivt race till varsin plats på pallen och mycket viktiga poäng i båda mästerskapen.

Robin Rudholm slutade tvåa med Fredrik Ekblom tätt bakom på tredjeplats och båda mycket tätt bakom vinnande Robert Dahlgren, bara fem tiondelar skiljde de tre i mål. Robin och Fredrik låg och jagade Dahlgren hela loppet men kunde
inte komma om.
– Klart att jag är nöjd med andraplatsen efter den kanske värsta racehelgen någonsin för två veckor sen, säger Robin. Men samtidigt kan jag inte låta bli att vara lite missnöjd när vi var så nära en seger. Jag var säkert en halv sekund snabbare per varv men jag kunde inte utnyttja det.

Två pallplatser ger mycket värdefulla poäng, och det fanns i Robins tankar.
– Kanske hade jag varit lite mer aggressiv om jag hade haft med mig fulla poäng från Sturup. Men det här är väldigt viktigt för teamet och jag är supernöjd. Man får inte heller glömma att det är ett långt mästerskap, våra bilar är helt nya och de kommer att bli snabbare. Vi visar för Tools och alla våra partners att vi kan leverera det vi har lovat.

Fredrik Ekblom är liksom Robin nöjd efter loppet, men kan samtidigt inte låta bli att tänka på hur nära man var segern. Han låg bakom Robin och stressade hela loppet, men kom inte förbi. En tredjeplats var i alla fall ett stort steg fram från premiären.
– Ja, det är klart att det är en revansch, säger Fredrik. Men vi ville absolut vinna, vi hade bilen till det idag. Det fanns inga order från teamet så jag försökte stressa Robin men han är rutinerad. Jag ville inte heller trassla för mycket med Robin, och ta för stora risker. Vi måste vara glada att vi nu öppnat upp poängkontot för året, och har båda bilarna på pallen.

Resultat STCC Ring Knutstorp, 5/5

1. Robert Dahlgren, Volvo,
2. Robin Rudholm, BMW, +0,327
3. Fredrik Ekblom, BMW, 0,553
4. Alexander Storckenfeldt, Volvo, + 2,726
5. Jan Nilsson, BMW,
6. Johan Stureson, Peugeot,
7. Tomas Engström, Honda
8. Tommy Kristoffersson, Audi A4,

Ställning STCC efter två deltävlingar:

1. Robert Dahlgren, Volvo, 20
2. Jan Nilsson, BMW, 12
3. Johan Stureson, Peugeot, 9
4. Robin Rudholm, BMW, 8
5. Tomas Engström, Honda, 7
6. Fredrik Ekblom, BMW, 6
7. Alexander Storckenfeldt, Volvo, 5
8. Frank Stippler, Audi A4, 4
9. Tommy Kristoffersson, Audi A4, 4
10. Thed Björk, Audi A4, 2
11. David Björk, BMW, 1

Tävlingarna sänds i SVT2, Race, måndagar 22.30-23.00.

TÄVLINGSKALENDER 2007:
22 april, Sturup
5 maj, Ring Knutstorp
20 maj, Mantorp Park
3 juni, Karlskoga
17 juni, Anderstorp
30 juni, Våler
15 juli, Falkenberg
19 aug, Karlskoga
2 sep, Ring Knutstorp
16 sep, Sturup Raceway
30 sep, Mantorp Park

Senaste nyheterna