Dags för Ring Knutstorp

Publicerad 3 maj 2007, 10.36 av WestCoast Racing.

STCC drar vidare till Ring Knutstorp för säsongens andra deltävling nu i helgen. Hos Tools BMW Dealer Team/WestCoast Racing finns det en stark känsla av att säsongen nu börjar på allvar. Premiärhelgen utvecklade sig inte som förväntat med noll poäng och en kraschad bil redan under kvalet. Det har varit några bråda dagar efter premiären för att få ordning på Robins kraschade bil och ladda om inför helgen. Glädjande nog klarade sig chassit bättre än väntat, vilket gjort förberedelserna bättre.
– Det har varit några långa nätter, men nu är bilen klar och det känns väldigt bra, säger teamchefen Dick Jönsson-Wigroth. Premiären blev inte som vi hade hoppats att den skulle bli, men det finns ändå ljuspunkter vi tar med oss. Trots att vi är några testdagar korta hittade vi bra inställningar på bilarna, men det finns också mycket mer potential i dem. Vi gjorde också det klart bästa depåstoppet på Sturup.

Att se en bil försvinna i kvalet och sen se ena hjulet på Fredrik Ekbloms bil trilla av skapade en konstig känsla i teamet.
– En skrotad bil skakar om hela teamet känslomässigt, det blir en konstig känsla att en av bilarna plötsligt bara försvinner, säger Dick. Det hela kändes lite rumphugget efter det med många favoriter som försvann, särskilt för oss som hade många gäster på plats. Många har sagt efteråt att det är nu i helgen säsongen startar och så känns det verkligen. Det är 10 race kvar, och vi laddar om nu.

Fredrik Ekblom såg länge ut att vara på väg mot en strålande nystart för teamet, när framhjulet trillade av. Teamet tror sig ha hittat orsaken till varför hjulet lossnade, och kommer att genomföra några shake-down tester innan helgen för att vara säkra på att det inte händer igen.
– Det är bara att hoppas att hjulet sitter fast, så blir det bra på Ring Knutstorp, säger Fredrik. Det ska bli intressant att komma ner och se. Det var väldigt konstigt på Sturup sist med allt från snö i luften till bilar som försvann. Nu ska vi ta mycket poäng och vara med på allvar.
Det lösa hjulet gjorde utvärderingarna av bilen efter första racet lite svårare men Fredrik tycker att man är på rätt väg.
– Det är helt klart en snabb bil, men vi fick ingen klockren utvärdering på grund av att hjulet satt löst. Sen valde jag en väg med inställningarna som med facit i hand inte kändes rätt. Men vi är på god väg och jag tror att Ring Knutstorp kommer att passa oss väldigt bra.

Robin Rudholm kände sig mörbultad efter kraschen i kvalet på Sturup och har ägnat en stor del av förberedelserna åt att gå till sjukgymnast, ta det lugnt och återhämta sig. Samtidigt har teamet gjort ett jättejobb i att reparera bilen och såväl Robin som bilen är fit for fight.
– Jag var väldigt trött veckan efter Sturup, och hade ingen energi alls, berättar Robin. Det var nog kroppens sätt att säga ifrån, men nu känns allt som det ska igen. Kroppen är som den ska och bilen är riktad och klar så nu är vi redo för Knutstorp!
Ring Knutstorp är en favorit bland många förare, även hos Robin.
– Jag är full av revanschlust och det känns skönt att det är Knutstorp som väntar som jag alltid har gillat, berättar han. Det är ett rytmiskt ställe som kräver mycket av föraren. Sturup var inte en favorit men trots det fick vi till klockrena inställningar, ändå gick jag vidare till superpole trots ett enda kvalvarv som kördes på kalla däck. Därför tror jag på ett bra race på Knutstorp där vi ska ta mycket poäng.
Tävlingarna sänds i SVT2, programmet Race, måndagar 22.30-23.00.

TÄVLINGSKALENDER 2007, hela STCC:s program körs på söndagarna:
22 april, Sturup
6 maj, Ring Knutstorp
20 maj, Mantorp Park
3 juni, Karlskoga
17 juni, Anderstorp
30 juni, Våler
15 juli, Falkenberg
19 aug, Karlskoga
2 sep, Ring Knutstorp
16 sep, Sturup Raceway
30 sep, Mantorp Park

Senaste nyheterna