Ömsom vin, ömsom vatten i kvalet

Publicerad 22 april 2007, 17.33 av WestCoast Racing.

Framgång blandat med motgång kan man summera årets första kval för Tools BMW Dealer Team / WestCoast Racing. Fredrik Ekblom hade ett stabilt kval där han tog sig vidare till superpole och där satte sin bästa tid för dagen. Det räckte till en femteplats på gridden inför eftermiddagens race.
– Det var ok, och det fungerade väl bra, säger Fredrik. Framhjulsdrivna bilar har en fördel över ett varv men det kändes bra. Jag satte min bästa tid för dagen i superpole och det måste man vara nöjd med.

Den stora motgången var en stor krasch mellan Robin Rudholm och Richard Göransson ungefär halvvägs in i kvalet. Richard Göransson hade snurrat i utgången av första kurvan enligt de första rapporterna, och Robin kom som nästa bil och kunde inte undvika honom. Robin träffade Richards vänstersida med höger bak på sin bil.

Båda låg inom topp åtta för superpole när det inträffade, men båda bilarna är så skadade att de inte kan fortsätta. Lyckligtvis kunde både Richard Göransson och Robin Rudholm kliva ur sina bilar ömma men oskadda, men kontrolleras av läkarna. Dick Jönsson-Wigroth hade inte mycket att säga direkt efter.
– Robins bil kan vi inte köra med mer idag, det är helt klart. Vi får se hur mycket skador det är på den sen.

1 Robert Dahlgren Volvo S60 1:02.059
2 Johan Stureson Peugeot 407 1:02.097
3 Frank Stippler Audi A4 1:02.154
4 Thed Björk Audi A4 1:02.240
5 Fredrik Ekblom Audi A4 1:02.311
6 Tommy Rustad Opel Astra 1:02.676
7 Carl Rosenblad BMW 320si
8 Tommy Kristoffersson Audi A4
9 Tomas Engström Honda Accord
10 Janne ”Flash” Nilsson BMW 320si

Richard Göransson och Robin Rudholm i topp åtta i kvalet, men ej till start i superpole och race.

Senaste nyheterna