En stökig premiärhelg på Sturup

Publicerad 22 april 2007, 19.31 av WestCoast Racing.

Premiärhelgen blev resultatmässigt inte lyckat för Tools BMW Dealer Team / WestCoast Racing, men ändå med mycket positivt att ta med sig.

Robin Rudholms bil skadades så mycket i kvalet i sammanstötningen med Richard Göransson att den inte kunde repareras till loppet. Däremot blir det definitivt start i nästa race om två veckor. Fredrik Ekblom slogs om segern i loppet men det blev till slut en tolfteplats efter ett extra depåstopp på grund av ett lossnat framhjul.

Fredrik gjorde en bra start och låg tvåa inför depåstoppet. Det visade sig bli dagens snabbaste, drygt 9 sekunder. Men vibrationer ända sedan start hade kostat tid och det visade sig några varv efter depåstoppet vara ett framhjul man aldrig bytte i depåstoppet som var löst och sen lossnade helt. Det blev till slut en tolfteplats efter ett andra depåstopp.
– Jag hade understyrt och vibrationer redan från starten, och det blev bara värre, sa Fredrik efteråt. När det inte blev bättre utan till och med ännu sämre efter depåstoppet var det bara att försöka ta sig i mål. Men så lossnade hjulet och så var det med det.

Fredrik tar ändå med sig en hel del positiva intryck.
– Tänk på att vi fortfarande har lite växtvärk och att det är mycket nytt med ny förare, nya bilar, ny personal och så vidare. Vi kommer tillbaka till Knutstorp. Vi hade bästa depåstopp vad jag vet, och med en sekund snabbare hade jag varit i ledning. Vibrationerna jag hade kostade mycket tid så vi hade varit med på en bra plats på presskonferensen.

Bilen visade sig vara precis så snabb som väntat, teamet gjorde dagens bästa depåstopp och man hittade snabbt rätt med inställningarna av bilen. Teamchef Dick Jönsson-Wigroth tog vara på det positiva efteråt.
– Det är lätt att gräva ner sig och se på allt som hände idag, sa han. Men jag är ändå nöjd. Vi hade bästa depåstopp vilket är en seger i sig. Det har blivt en grej att prata om våra dåliga depåstopp så nu kunde vi visa direkt vad vi verkligen kan. Nu handlar det bara om att ladda om till Knutstorp och lita på att vi är på g till dess. Vi får se hur mycket skador det är på Robins bil, men vi kommer definitivt till start med två bilar.

Robin Rudholm var oskadd efter kraschen som domarna friade honom från all skuld till senare under dagen. Han grämde sig över att ännu en gång lämna premiärhelgen utan poäng, men blickar nu enbart fram mot nästa race.
– Det känns väldigt bittert just nu, men det är bara att skaka av sig, sa han efteråt. Vi hade motgång i första helgen ifjol men då reste vi oss till nästa race. Det är bara att upprepa det och vi har allt på plats för det.

Robin berättade också att olyckan kunde ha slutat mycket värre.
– Det är en blind kurva som man går in i där, och jag hann knappt se Richard förrän det var för sent, sa han. Men jag lyckades vända upp min bil på sidan vilket jag tror räddade oss båda från en mycket allvarligare krasch. Nu var det två bilar som förstördes, men det kunde ha varit mycket värre. Jag tappade luften rejält, och hade svårt att stå på benen direkt efteråt men nu känns det bättre. Jag kommer definitivt till start nästa lopp.

Nästa race är på Ring Knutstorp 6/5.

Raceresultat Sturup Raceway 22/4.

1) Robert Dahlgren, Volvo
2) Jan ”Flash” Nilsson, BMW
3) Johan Stureson, Peugeot
4) Tomas Engström, Honda
5) Frank Stippler, Audi
6) Tommy Kristoffersson, Audi
7) Thed Björk, Audi
8) David Björk, BMW
9) Tommy Rustad, Opel
10) Alexander Storckenfeldt, Volvo
11) Carl Rosenblad, BMW
12) Fredrik Ekblom, BMW
13) Mattias Andersson, Alfa Romeo
14) Roger Eriksson, BMW
15) Fredrik Lestrup, BMW
16) Tobias Johansson, Mercedes
17) Joakim Frid, BMW
18) Tobias Tegelby, BMW
19) Andrey Smetsky, Honda
20) Ronnie Brandt, Volvo
21) Hans Simonsson, Mercedes

Tävlingarna sänds i SVT2, Race, måndagar 22.30-23.00.

TÄVLINGSKALENDER 2007:
22 april, Sturup
5 maj, Ring Knutstorp
20 maj, Mantorp Park
3 juni, Karlskoga
17 juni, Anderstorp
30 juni, Våler
15 juli, Falkenberg
19 aug, Karlskoga
2 sep, Ring Knutstorp
16 sep, Sturup Raceway
30 sep, Mantorp Park

Senaste nyheterna