Testerna i Sverige är igång

Publicerad 5 april 2007, 15.18 av WestCoast Racing.

Ett säkert vårtecken är försäsongstesterna i STCC och idag kördes det första av tre officiella STCC-test inför säsongsstarten i slutet av april. De flesta teamen var på plats på ett blåsigt Knutstorp i Skåne, även Tools Westcoast Racing som nu gjorde sitt första test i Sverige för året.

Det blev en produktiv dag där många olika inställningar av de nya bilarna kunde testas. Teamet koncentrerade sig på att utforska alla inställningar på bilen, och gjorde inga kvalsimuleringar på nya däck mot slutet av dagen. Tidsmässigt blev det femte och sjätte bästa tid för Robin Rudholm och Fredrik Ekblom, och Dick Jönsson-Wigroth tyckte att det i stort sett varit en produktiv dag.
– Vi körde igenom vårt program, och har fått mycket info om bilarna och alla olika inställningar vilket var fokus för dagen, berättar han. Robin och Fredrik gör inte oväntat ett bra jobb och har gett mycket bra feedback. Vi har en bit kvar till det där lilla sista, men vi jobbar på enligt plan.

Robin Rudholm var bäste BMW-förare idag och är nöjd med årets första testdag i Sverige med den nya bilen.
– Nu är det allvar och det här var helt klart en produktiv dag, säger han. Jag har fått en reaktion på bilen och nu har vi en bra grundinställning. Trots att vi tappade lite tid på grund av ett växellådsproblem imorse och att det blåste mycket hann vi med mycket vilket känns bra. Tiden räckte inte till för en kvalsimulering, men det var aldrig vårt fokus. Vi har gjort framsteg och vi gjorde stora förändringar idag bara för att se hur de påverkar bilen. Man vill alltid vara högst upp i tidslistan, men det är viktigare att vi jobbar bra med bilarna nu än att vi sätter snabba tider.

Tidsmässigt skiljde det i stort sett ingenting mellan Fredrik Ekblom och Robin Rudholm idag och Fredrik har anpassat sig snabbt till nya bilen. Liksom Robin körde han många varv idag och var nöjd efteråt.
– Det här var väldigt roligt, säger han. Vi fick mycket gjort men det är mycket kvar att göra. En av de saker vi inte börjat med än är att hitta riktigt bra inställningar för kval. BMW:n känns mycket starkare och jämnare över längre distanser så kan vi bara hitta bra kvalfart blir det riktigt bra.

Det återstår nu två officiella STCc-test innan säsongsstarten 22 april. På måndag 9 april testar de flesta teamen på Gelleråsbanan utanför Karlskoga. Tre dagar senare, 12 april, körs det sista offciella testet nere på Sturup Raceway där årets STCC-säsong inleds.

Senaste nyheterna