Robins kommentarer efter Spanientest

Publicerad 21 mars 2007, 16.39 av WestCoast Racing.

Det har varit en lång vinter i väntan på att få sätta sig i den nya racerbilen för Robin Rudholm. Han är liksom stallkamraten Fredrik Ekblom väldigt nöjd efter tre dagars intensivt testande i Spanien, och har haft ett närmast problemfritt test. Den enda plumpen i protokollet är en punktering andra dagen, men den innebar inga stora problem.
– Jag är jättenöjd med det här testet och det känns väldigt bra, säger Robin. Vi har testat mycket olika varianter och inställningar och känner oss redan varma i kläderna. Jag har kört väldigt många varv och förutom en punktering har det inte varit några problem. Banan har däremot varit lite knepig, det har blåst mycket och det har varit lite ojämna förhållanden med sand på banan ibland.

Med en händelserik säsong i den gamla BMW:n bakom sig har Robin hittat många skillnader mellan den gamla och den nya bilen.
– Bilen är faktiskt ganska annorlunda mot den gamla BMW:n. Den här är mycket känsligare och reagerar mycket mer på olika inställningar. Den känns mycket mer som en racerbil jämfört med den gamla och när man hittar rätt inställningar är den väldigt bra. Målet med testerna har varit att lära känna den nya bilen, och det har vi gjort. Nu ser jag verkligen fram emot testerna på de svenska banorna.

Senaste nyheterna