Tanken på Formel 1 har Fredrik släppt

Publicerad 19 december 2006, 10.19 av WCR.

Tanken på att en gång köra Formel 1 har Fredrik Ekblom släppt. Men annars har han kört det mesta inom karting och racing.
– Formel 1-planer ska man ha i 20-års åldern och det har jag passerat, säger Fredrik som hunnit fylla 36..
Han har nära till skrattet, är inte alls så allvarlig som han visat upp sig på de bilder som släpptes ihop med presskonferensen.
– Allvarlig? Nja, det vet jag inte. Det kanske var stundens allvar just då i så fall.
– Men det ska bli jätteroligt att köra för Dick igen, och att få göra det tillsammans med Robin. Vilket sommar vi har att se fram emot, säger Fredrik.

Han är kumlakillen som numera bor med hustru Ulla-Carin och barnen Wilhelm och Herman i Örebro. Fast han pendlar ”hem” till familjeföretaget på vardagarna för att sälja transportbilar.
– Har man nu kört understyrt i några år ska det bli riktigt kul att köra BMW igen, säger Fredrik.
Redan 1998 vann han STCC med BMW, Dick och WestCoast Racing. Tvåa året därpå, endast sex poäng från segern. Gick sedan över till ett annat team och ett annat tyskt bilmärke, men for till Sydafrika med Dick och vann ett sportvagnsrace i par med Stanley Dickens.
– Dick och jag kommer väldigt bra överens så det blir en riktig nytändning att få leverera åt honom, säger Fredrik.

Julen ska han fira med familjen i sommarstugan i Varberg. Hustrun är därifrån och tillsammans ska de fira med hennes familj.
– Annars brukar vi vara i örebro, och tidigare var vi i Sälen. Dit ska vi nog åka längre fram på vårvintern med våra söner, säger Fredrik.

Är det någon som tänker köpa ett paket till Fredrik så önskar han sig nya löparskor.
– Ja, nu blir det ny fart med träningen, så nya skor skulle jag behöva. Annars är det inte så mycket som fattas!
Julbordet hos familjen Ekblom blir det traditionella med sill, nubbe och skinka. Och tomten lär dyka upp.
– Fast jag fick nog min julklapp redan innan jul. Det var fantastiskt roligt hos Audi också, men det här med WCR känns nytt och spännande. Jag kan helt fokusera på att ta min tredje titel i STCC.
Vilket han i så fall blir först med av alla.
(Bilden ovan togs en dag då solen sken på Fredrik. Platsen var Mantorp och självklart lutar han sig mot taket på en BMW även om det inte syns)

Senaste nyheterna