Martin Matzke kör ADAC GT Masters för WestCoast Racing

Publicerad 20 mars 2012, 18.38 av WestCoast Racing.

Tjeckiske Martin Matzke är ny förare för WestCoast Racing. Tillsammans med Fredrik Lestrup kommer han att tävla för teamet i tyska GT Masters som inleds sista helgen i mars på Oschersleben i Tyskland. 22-åringen från Tjeckien har tävlat i GT-racing sedan 2007 och har som bäst två segrar och en sjätteplats totalt i GT Masters. Han har även vunnit race i FIA GT3 samt tävlat i FIA GT1 och ser nu fram emot en ny utmaning i WestCoast Racings BMW Z4 GT3. Han har redan gjort en testdag tillsammans med teamet och nya teamkamraten Fredrik Lestrup och ser fram emot säsongsstarten.
– Det kommer att bli en ny och viktig erfarenhet för mig att köra för ett svenskt team, säger Martin. Jag har tagits emot väldigt väl i teamet och det känns väldigt bra med en trevlig stämning i hela teamet. Jag tror också att jag och Fredrik kommer att passa ihop väldigt bra som teamkamrater. Han är smart och trevlig och var imponerande snabb,  vi kommer att arbeta väldigt bra ihop i år.

Med över 40 starter i GT Masters och ytterligare race i FIA GT3 och FIA GT1 sedan 2007 vet Martin vad som väntar i det mycket konkurrenskraftiga tyska GT-mästerskapet. Han ser fram emot en ny säsong där han rankar teamets chanser högt.
– Jag förväntar mig att vi kommer att ha en stark bil i BMW:n och WestCoast Racing är ett starkt team. Jag och Fredrik är båda bra och snabba förare så självklart är målet att vara med i toppen. Det kommer att bli tufft och konkurrensen är hård men jag kommer att göra mitt allra bästa. I den här konkurrensen kommer det att vara viktigt att gå i mål i varje race och hela tiden vara med. Jag ser fram emot säsongsstarten, avslutar Martin.

Teamchef Dick Jönsson Wigroth välkomnar Martin till WestCoast Racing och ser fram emot att följa teamets två förare Fredrik Lestrup och Martin Matzke i WestCoast Racings första fulla säsong i ADAC GT Masters.
– Martin har trots sin ålder redan en stor erfarenhet av den här typen av bilar och har också mycket erfarenhet från GT Masters som vi kommer att ha nytta av, säger Dick. Det syns att han tävlat med GT-bilar förut och vi har haft en chans att lära känna varandra efter det första testet. Han och Fredrik kommer att vara ett starkt förarpar och vi välkomnar Martin Matzke till WestCoast Racing och ser fram emot en bra säsong.

Snabbfakta, Martin Matzke:

Nationalitet: Tjeckisk
Född: Roudnice nad Labem, 1990-03-06
Yrke: Högskolestudent, Mekaniker, Racerförare
Intressen: Motorsport, Snowboard, Kiting, Wakeboard, Historiska bilar
Resultat:
Två segrar och fem pallplatser, ADAC GT Masters. Sexa totalt 2010
En seger och tre pallplatser, FIA GT3. Sexa totalt 2008

Senaste nyheterna