Gå tillbaka

Tungt i Porsche men Emma högst upp på pallen

Tävlingarna i Porsche Carrera Cup Scandinavia under Kanonloppet på Gelleråsen Arena blev precis så intensiva – och kvalet blev precis så avgörande som vi förutsåg i WestCoast Racings rapport inför helgen.

Tidsmarginalerna mellan förarna på Gelleråsen var de minsta vi i serien sett under året. I det täta fältet slutade WestCoast Racings förare Micke Karlsson och Robin Knutsson på 15:e resp.16:e plats i kvalet. Redan då stod det klart att möjligheterna var små till framskjutna placeringar i racen.

Trots de blygsamma startpositionerna så vann båda förarna placeringar i racen. Racen blev händelserika med flera incidenter. I Race 1 lyckades Karlsson avancera till 9:e och Knutsson till 11:e. I Race 2 var positionerna omvända och Knutsson blev 10:a med Karlsson som 12:a.
I mästerskapet behåller Knutsson sin 8:e plats efter helgen och Karlsson klättrar från 15:e till 12:e i tabellen med två racehelger kvar.

Nästa race i serien är om tre veckor, 16-17 september på Rudskogen i Norge.

En ljusglimt från Kanonloppet var annars Emma Wigroth som tävlar för WestCoast Racing i Formula Nordic och hade en succéartad helg.
På lördagsmorgonen mötte förarna en blöt bana men däcksstrategin inför dagens första race var inte helt självklar:
– Vi bestämde oss tidigt att vi ville gambla på slicks i första racet. Jag såg att banan började torkade upp och anade att det skulle vara helt torrt spår efter ca halva racet. Efter några svårare varv i början fick jag upp bra fart, körde ikapp täten och gjorde bra omkörningar. Jag lyckades hålla huvudet kallt under de sista varven, drog ifrån fältet och tog min första seger. säger Emma om sin bedrift och fortsätter:
– Att bli den första kvinna att vinna i Formula Nordic är obeskrivligt. Och sen få kliva upp på podiet som vinnare och se pappa se mig ta emot pokalen så som jag kollade på honom och hans förare under min uppväxt var väldigt emotionellt.

Emma hade även ett framgångsrikt andra race där hon följde upp sin första seger med en andraplats och blev bäste poängplockare i Formula Nordic under Kanonloppet:
– Farten fanns verkligen där under lördagen och körningen satt, en väldigt bra dag med mycket stora framsteg. Jag är även väldigt tacksam för allt stöd! Efter vinsten var jag i chock men blev ännu mer chockad när kollade min telefon efter lördagens race och möttes av 200 notiser med meddelande från en massa folk på olika plattformar – och fler kom under söndagen, avslutar Emma.

Sändningarna från årets fjärde racehelg i Porsche Carrera Cup Scandinavia från Kanonloppet på Gelleråsen Arena kan ses på Viaplay eller på Porsche Carerra Cup Scandinavnas kanal på YouTube där racen finns att se 48h efter målgång.

För mer info om Porsche Carrera Cup Scandinavia besök www.carreracup.se

För mer info om Formula Nordic besök www.formulanordic.se

Följ WestCoast Racing i social medier:
Facebook: @westcoastracing
Instagram: @westcoast_racing

Följ Robin Knutsson sociala medier:
Facebook: @RobinKnutssonRacing
Instagram: @knutsson.racing

Följ Mikael Karlsson i sociala medier:
Instagram: @smorjern48

Följ Emma Wigroth i sociala medier:
Facebook: @racing4halmstad
Instagram: @ewigroth

Foto: Armin Hadžić (Porsche) & Racefoto (Formula Nordic)