Gå tillbaka

WestCoast Racing i Formula Nordic med Maja Hallén Fellenius 2020

WestCoast Racing inleder sin 30:e tävlingssäsong nu till helgen under Västkustloppet i Falkenberg med Maja Hallén Fellenius och ny juniorsatsning i Formula Nordic.

Racingsäsongen 2020 är nu igång för WestCoast Racing efter en turbulent tid under Covid-19 epidemin. Årets fokus är formelbilsklassen Formula Nordic och en ny juniorsatsning.

Teamchefen Dick Jönsson Wigroth presenterar satsningen med ett nytt spännande namn från karting – Maja Hallén Fellenius.

17-åringen från Stockholm började med karting i 11-årsåldern och är etablerad som en av de främsta kvinnliga förarna i internationell karting. 2019 tillhörde hon de sex som bland över 2000 tävlande kvalificerade sig för FIA:s europeiska program för unga kvinnliga förare, The Girls On Track.

2020 gör Maja Hallén Fellenius sin debut som formelbilsförare i Formula Nordic. Klassen har varit språngbräda för flera av Nordens unga racerförare, bland dem Hugo Nerman, som vann serien med WestCoast Racing 2017. 

Dick Jönsson Wigroth ser fram emot racingen 2020:
“Det blir ett annat fokus för WestCoast Racing i år. Vi har redan har ett engagemang i Formula Nordic så deltagande i serien med Maja en bra satsning för 2020.”

Dick om Majas förutsättningar inför debuten:
“Maja har definitivt varit med bra på försäsongstesterna. 2020 bjuder på det mest konkurrenskraftiga startfältet på flera år i Formula Nordic. Med mycket att lära för Maja direkt från karting ska vi komma ihåg att det är nya rutiner och ett annat upplägg i bilracing.”

Maja ser fram emot utmaningen med formelbilsdebuten:
“Jag är både stolt och glad att göra min formelbilspremiär med WestCoast Racing! Det är som att få en extra familj men där man BARA snackar racing över middagen. Enligt proffsen kommer detta år bli stenhårt med många förare som, precis som jag, går från internationell karting till formelbil. Jag ser fram emot riktigt bra och tight racing som blir lika underhållande oss förare som för publiken.” 

Det första racehelgen, av sex planerade, för Formula Nordic 2020 går nu i helgen under Västkustloppet i Falkenberg 18-19 juli. 

Formula Nordic Tävlingskalender 2020
(Kalendern är preliminär och tävlingarna körs tills vidare utan publik):
18-19 juli Falkenberg
15-16 augusti Karlskoga
28-30 augusti Skellefteå
11-12 september Rudskogen
3-4 oktober Mantorp
10-11 oktober Ring Knutstorp

Följ WestCoast Racing i social medier:
Facebook: @westcoastracing
Instagram: @westcoast_racing

Följ Maja Hallén Fellenius i sociala medier:
Facebook: @maja.racing
Instagram: @majafellenius