Gå tillbaka

WestCoast Racing och Guide Gloves i nytt samarbete inför TCR Europa-starten

I helgen inleds säsongen i TCR Europa med säsongsstart på Hungaroring i Ungern. WestCoast Racing kommer till start med två bilar som körs av Gianni Morbidelli och Olli Kangas. De ingår i ett späckat startfält med hela 31 bilar i säsongsstarten.

Ett stort konkurrenskraftigt startfält och ett nytt partnerssamarbete med Guide Gloves i teamet gör att teamchef Dick Jönsson Wigroth ser fram emot årets säsong.
– Nu känns det att det börjar närma sig och vi är väldigt spända inför säsongsstarten, säger Dick. Det är ett fantastiskt starkt och stort startfält i TCR Europa i år och vi har ett tufft motstånd. Det gör att det känns extra roligt att välkomna Guide Gloves till teamet. Med två bra förare i teamet, stort startfält i mästerskapet och en spännande kalender i mästerskapet har vi alla förutsättningar att bjuda dem på bra underhållning på och vid sidan av banan. Vi ser fram emot den här säsongsstarten och det här partnerskapet!

Guide och WestCoast Racing har ett tidigare samarbete och för Guide Gloves VD var det naturligt att utöka samarbetet och använda motorsporten som en del i företagets satsning.
– I en tid när reklamtrötthet ökar ser vi sponsorskap där våra handskar används i tuffa relevanta miljöer som ett smart och effektivt sätt att stärka både relevans och relation med målgruppen, säger Jan Lundmark, VD Guide Gloves.  Utöver associationsrättigheter ger partnerskapet med WestCoast Racing även möjlighet till internationellt relationsdrivande aktiveter, vilket vi i vår sponsorutvärdering har satt stort värde på.

TCR Europa inledes i helgen på Hungaroring i Ungern och avgörs över sju tävlingshelger runtom i Europa i år.

Tävlingskalender – TCR Europa 2019

27-28 april – Hungaroring, Ungern
24-26 maj – Hockenheim, Tyskland
8-9 juni – Spa Franchorchamps, Belgien
13-14 juli – Red Bull Ring, Österrike
3-4 augusti – Oschersleben, Tyskland
21-22 september – Barcelona, Spanien
12-13 oktober – Monza, Italien