Gå tillbaka

Roar Lindland kör för WestCoast Racing i Carrera Cup Scandinavia

WestCoast Racing utökar satsningen på starka Porsche Carrera Cup Scandinavia med ytterligare en bil. Norske Porscheveteranen Roar Lindland återvänder till mästerskapet och blir en av teamets två förare.

Roar Lindland är en erfaren Porscheförare som har tävlat i såväl Carrera Cup Scandinavia som i Porsche Supercup och olika nationella Porschemästerskap. Ifjol körde han såväl i tuffa internationella Porsche Supercup som i Carrera Cup Scandinavia och var med och slogs om titeln i sin återkomst i Carrera Cup Scandinavia. Teamchef Dick Jönsson-Wigroth är mycket nöjd att välkomna norrmannen till teamet där han blir teamkamrat med Hugo Nerman.
– Det är väldigt kul att Roar blir en av våra förare i Carrera Cup i år, säger Dick. För oss är Porsche Carrera Cup helt nytt och Roar med sin långa erfarenhet av Porsche blir värdefull för oss. Roar är alltid med och slåss långt fram så det är upp till oss att tillsammans med honom snabbt komma in i hur bilen fungerar och leverera ett bra material till honom. Vi ser fram emot säsongsstarten.

Norrmannen kommer att tävla under egna teamnamnet Porsche Performance Team Norway med tillägget WestCoast Racing som kommer sköta hela driften av bilen.
– Jag ser verkligen fram emot att jobba med WestCoast Racing, säger Roar. Jag ser det som en stor fördel att vi blir ett tvåbilsteam där jag och Hugo Nerman kör i samma team. Vi kan jämföra data med varandra och snabbare hitta rätt set-up och även lära oss av varandra.

Porsche Carrera Cup Scandinavia inleder säsongen 3-4 maj på Ring Knutstorp.