Gå tillbaka

Morbidelli och Kangas är WestCoast Racings utmanare i TCR Europa

Efter ett lyckat ihopp i säsongsfinalen av TCR Europa förra året där britten Ashley Sutton slutade trea för WestCoast Racing har teamet från Halmstad beslutat sig för en satsning på TCR Europa för 2019.

WestCoast Racing kommer att köra hela säsongen i TCR Europa 2019 med två stycken Volkswagen Golf GTI TCR. Tidigare Formel 1-föraren och erfarna standvagnsföraren Gianni Morbidelli återvänder till WestCoast Racing med vilka han tävlade för i TCR International. Som teamkamrat får han den lovande finländaren Olli Kangas som tävlat i TCR i såväl Sverige som England, Tyskland och Europaserien.

WestCoast Racings teamchef Dick Jönsson Wigroth är glad att ha ytterligare ett ambitiöst racingprogram för året klart. Sedan tidigare är det klart att teamet ställer upp i Porsche Carrera Cup Scandinavia med minst en bil.
– Ännu ett fullspäckat racingår väntar oss i teamet och jag är väldigt glad att vi fått till stånd en satsning med två bilar i TCR Europa, säger Dick. TCR Europa är ett av de mest konkurrenskraftiga TCR-mästerskap idag och det blir en inspirerande utmaning att mäta oss mot det motståndet. Vi hade ett bra inhopp i finalen ifjol och ser fram emot att nu köra en full säsong. Det känns väldigt tryggt att vi har Gianni Morbidelli tillbaka hos oss. Vi trivs väldigt bra med honom i teamet, det är ingen tvekan att han fortfarande är motiverad och hans erfarenhet är enorm. Vi är också väldigt glada att välkomna Olli Kangas till WestCoast Racing. Vi har sett honom på nära håll i flera TCR-serier och vi hoppas ge honom alla förutsättningar för en stark säsong i TCR Europa.

Gianni Morbidelli:
– Jag är självklart väldigt glad att återvända till WestCoast Racing. Jag körde för dem i tre år med väldigt bra minnen från den tiden. Det ska bli ett nöje att få köra Volkswagen Golf GTI i ett så konkurrenskraftigt mästerskap som TCR Europa. Jag är tacksam för möjligheten som jag fått av Dick Jönsson Wigroth och James Rogers Nixon. Det är alltid trevligt att arbeta med personer jag respekterar och anser vara väldigt goda vänner.

Olli Kangas:
– Efter några säsonger i STCC är jag väldigt glad att nu köra för WestCoast Racing i TCR Europa. Banorna i det här mästerskapet är väldigt annorlunda men det blir kul att lära mig dem. Jag ser fram emo tatt arbeta ihop med ett så bra team som WestCoast Racing och jag hoppas kunna lära mig mycket från min teamkamrat Gianni. Ingen av oss är med bara för att delta.

TCR Europa kommer 2019 avgöras över 7 tävlingshelger med start på Hungaroring i Ungern 27-28 april och med säsongsfinalen på Monza i Italien 12-13 oktober. Mer information på officiella hemsidan http://europe.tcr-series.com/.

Tävlingskalender – TCR Europa Series 2019

27-28 april – Hungaroring, Ungern
24-26 maj – Hockenheim, Tyskland
8-9 juni – Spa, Belgien
13-14 juli – Red Bull Ring, Österrike
3-4 augusti – Oschersleben, Tyskland
21-22 september – Barcelona, Spanien
12-13 oktober – Monza, Italien