Gå tillbaka

Hugo Nerman klar för WestCoast Racing i Porsche Carrera Cup Scandinavia

WestCoast Racing kliver 2019 in i Porsche Carrera Cup Scandinavia och teamets förare blir Hugo Nerman som återvänder till teamet med vilka han vann Formula STCC Scandinavia 2017.

WestCoast Racing deltog i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2010 med Martin Öhlin och teamet återvänder nu till mästerskapet för 2019. Satsningen sker i samarbete med Porsche Center Örebro och teamchef Dick Jönsson Wigroth ser fram emot satsningen och välkomnar också Hugo Nerman tillbaka till teamet.
– Det blir på många sätt en väldigt ny utmaning för oss som vi ser fram emot, säger Dick. Porsche Sverige gör en intressant satsning på Porsche Carrera Cup Scandinavia för 2019 och har aktivt arbetat med att utveckla mästerskapet ytterligare.  Det som de har presenterat för 2019 ser väldigt intressant ut för oss som team och det gjorde att vi tog beslutet att satsa på Carrera Cup för 2019 tillsammans med Porsche Center i Örebro. Det känns också väldigt roligt att återuppta samarbetet med Hugo Nerman. Han och Philip Hall var våra två första förare i satsningen i Formula STCC som ledde till att Hugo vann mästerskapet 2017. Vi ser fram emot att nå nya framgångar tillsammans med Hugo i Carrera Cup.

Hugo Nerman återvänder nu till teamet med vilka han debuterade med i bilracing och 2017 vann mästerskapet i Formula STCC. Ifjol blev Hugo tvåa i JSM i STCC  och nu väntar en ny utmaning i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
– Det här ska bli väldigt kul, säger Hugo. För mig är det här den bästa möjligheten att fortsätta utvecklas som förare. Bilen är utmanande att köra snabbt med och det är ett stort och bra startfält så det känns som rätt beslut för mig att ta. Det är också kul att vara tillbaka hos WestCoast Racing igen, vi körde ihop i två år och känner varandra väl vilket är en bra förutsättning för vår nästa utmaning tillsammans. Jag har inte hunnit tänka så mycket på vad jag kan förvänta mig resultatmässigt än. Jag vet att det kommer att bli en tuff utmaning som kommer utveckla mig som förare och det gör mig laddad och förväntansfull.

Porsche Carrera Cup Scandinavia inleder säsongen 2019 den 3-4 maj på Ring Knutstorp och består av sju tävlingshelger under 2019.

Tävlingskalender – Porsche Carrera Cup Scandinavia 2019: 

• 3-4 maj: Ring Knutstorp
• 18-19 maj: Rudskogen Motorsenter, Norge
• 1-2 juni: Scandinavian Raceway, Anderstorp
• 14-15 juni: Skellefteå
• 17-18 augusti: Gelleråsen Arena, Karlskoga
• 13-14 september: Rudskogen Motorsenter, Norge
• 4-5 oktober: Mantorp Park