Gå tillbaka

Alfred Nilsson kliver in i Formula STCC Nordic med WestCoast Racing

16-årige go-karttalangen Alfred Nilsson från Tomelilla blir Ward WestCoast Racing Junior Teams andra förare i årets Formula STCC Nordic-säsong.

Alfred som tävlat i go-kart sedan nio års ålder och bland annat har två SM-guld och ett silver i inofficiella VM i go-kart tar nu klivet över till racingen och formelbilar. Han blir en av teamets två förare i årets Formula STCC Nordic säsong och ser fram emot utmaningen som väntar.
– Det är ett nytt äventyr som börjar nu och det känns riktigt bra, säger Alfred. Att få chansen att göra det med WestCoast Racing är utan tvekan det bästa alternativet jag kunde hoppas på och det här ska bli både roligt och spännande.

Utan någon tidigare erfarenhet av att ha kört formelbilen förutom ett par testvarv med ett skadat nyckelben är det mycket nytt som väntar Alfred. Men han vågar ha högt ställda förväntningar och ser också en stor fördel i att han och teamkamraten Sebastian Persson känner varandra väl sedan kartingen och umgås utanför banan.
– Det här är ju ett läroår och jag förväntar mig först och främst att lära mig mycket i år och att ta det här som en tvåårsatsning. Men jag känner hur bra teamet är så jag tror absolut att vi kan vara med och slåss i toppen redan i år. Det viktigaste är att komma bra in i testerna och att jag och Sebbe kan samarbeta bra ihop. Vi har tävlat mot varandra sedan vi var tio år och följts åt genom klasserna och har en väldigt bra relation utanför banan men på den är vi konkurrenter. Det är grymt att vi kan göra den här satsningen tillsammans i WestCoast Racing, avslutar Alfred.

I och med Alfred Nilsson har Ward WestCoast Racing Junior team nu två bilar i årets Formula STCC Nordic säsong utöver de tre STCC-bilar som WestCoast Racing redan tidigare presenterat. Dick Jönsson Wigroth gläds extra mycket åt att fyra av förarna är unga förare från go-kart ledet, och tror mycket på konstellationen Alfred Nilsson och Sebastian Persson i Formula STCC Nordic.
– Väldigt roligt att vi kunde göra klart med Alfred också och att det blir han och Sebastian som blir våra formelbilsförare i år, säger Dick. De känner varandra väl och verkar fungera väldigt bra ihop vilket kommer hjälpa dem båda i steget upp till formelbilar. Jag är stolt att vi nu i en stor satsning i Sverige med totalt fem förare har fyra förare som är unga och kommer från go-kart ledet.

Korta fakta – Alfred Nilsson:

Född: 16 september 2001
Från: Tomelilla
Familj: Mamma, pappa, lillasyster
Gör. Studerar Teknik på gymnasiet
Intressen: Motorsport, Löpning och gymträning för att bli bättre i motorsport och att samarbeta med partners