Benny Leuchter ny förare hos WestCoast Racing i säsongsfinalen i Dubai

Publicerad 6 november 2017, 09.01 av WestCoast Racing.

Säsongsfinalen i TCR International närmar sig och till finalen i Dubai 17-18 november välkomnar teamet Benny Leuchter till WestCoast Racing.

Leuchter är förutom förarinstruktör för Volkswagen också framgångsrik förare och han har bland annat tagit fem klasssegrar i en VW GOlf GTI TCR i VLN-mästerskapet på Nordslingan där han också vann TCR-titeln i VLN. Ifjol tävlade han i TCR Tyskland där han slutade femma totalt.
– Jag är väldigt glad att köra för WestCoast Racing i finalen i TR International, säger Leuther. Efter klassegern i TCR-klassen i VLN och i 24-timmars på Nürburgring i år blir det här ytterligare en höjdpunkt på året. Jag ser fram emot att arbeta med ett så professionellt team som WestCoast Racing. Dubai Autodrome är en ny bana för mig så det ger extra motivation för att satsa fullt. Jag vill tacka för förtroendet och ser fram emot ett bra race.

Leuchter blir teamkamrat med Gianni Morbidelli som efter sin andra respektive tredjeplats i Kina ser fram emot att göra en start säsongsavslutning. Morbidelli är sjua totalt endast två poäng bakom sjätteplatsen.

– Det har varit en berg- och dalbana den här säsongen för oss men vi har gjort stora framsteg under andra halvan och nu åker vi till varje racehelg med höga förväntningar, säger teamchef James Nixon. Vi är väldigt glada att välkomna Benny till teamet för finalen och med hans erfarenhet av Volkswagen GTI TCR är vi övertygade om att han kan slåss längs fram från start och visa vad han kan göra.

 

 

Senaste nyheterna