Gå tillbaka

Mästerskapssuccé för Ward WestCoast Racing Junior Team

För två år sedan startade WestCoast Racing och framgångsrika go-kart teamet Ward Racing ett projekt för att ge unga go-kart förare ett steg in i bilracing. Efter två år kan projektet Ward WestCoast Racing Junior Team inte sammanfattas på ett annat sätt än med succé.

Hugo Nerman och Philip Hall har varit med båda åren och 2017 var kronan på verket där Hugo Nerman dominerade säsongen och vann mästerskapet med Philip Hall på en tredjeplats. Tillsammans tog de båda förarna 23 pallplatser och 11 segrar från 28 starter under 2017.

Årets stora dominant var Hugo Nerman som säkrade mästerskapsguldet under den näst sista helgen och på 14 starter hade 14 pallplatser varav 11 segrar – ett rekord i Formula STCC Nordic. Han avslutade säsongen med att vinna årets båda sista race på Mantorp Park.
– Varför sluta vinna? Det här har varit ett fantastiskt år och betyder väldigt mycket. Jag har haft en väldigt bra support från teamet och vi har byggt upp till det här under året, men att det skulle gå så här bra trodde jag inte innan säsongen. Jag har tränat mycket i simulator och fysiskt och tillsammans med teamet byggt vidare på förra året. Sen har jag bara fokuserat på race för race under året och det är nog förklaringen till att det fungerat så väldigt bra, sammanfattar Hugo sitt framgångsår.

För Philip Hall slutade andra säsongen i klassen med nio pallplatser från 14 starter och ett mästerskapsbrons samt ett silver i junior-SM. Knappast ett dåligt resultat men Hall är långt ifrån nöjd med det efter ett racingår som han beskriver som väldigt tufft.
– Ett tufft år där jag inte kunnat fokusera på racingen som jag hade velat och det har gjort det väldigt svårt, säger Philip. Så jag är missnöjd med bronset men nu försöker jag se detta som en milstolpe och en viktig erfarenhet framöver. Jag räknade givetvis med bättre resultat men jag blickar framåt nu och tar med mig mycket från den här säsongen.

Dick Jönsson-Wigroth tog intiativet till satsningen tillsammans med Ward Racing för två år sedan och Hugo Nerman och Philip Hall var teamets första två adepter. Nu när han ser tillbaka på satsningen är han nöjd med teamets två år i Formula STCC Nordic.
– Hugo har haft en helt fantastiskt säsong och gjort ett väldigt bra jobb så ett stort grattis till honom, säger Dick. Han har varit felfri och verkligen förvaltat allt arbete från teamet och det är starkt att avsluta med en seger efter att mästerskapet redan är säkrat. Philip har haft ett tuffare år med mycket vid sidan om banan men han har kämpat på och att trots det ta nio pallplatser och en bronsmedalj är starkt. Vi kunde inte ha hoppats på mer när vi startade den här satsningen och är glada att vi har kunnat ge Hugo och Philip ett steg in i bilracing. Nu får vi se vad nästa steg blir för oss, avslutar Dick.

Resultat – Finalen Formula STCC Nordic Mantorp Park, race 1:
1. Hugo Nerman, Ward WestCoast Junior Team, 1:20.587
2. Philip Hall, Ward WestCoast Junior Team, +0.693
3. Edward Jonasson, —, +1.069
4. Konsta Lappalainen, Kart In Club Driving Academy, +1.509
5. William Alatalo, Kart In Club Driving Academy, +2.023
6. Emil Heyerdahl, Erik Heyerdahl, +3.028
DNF. Jacob Palm, —, DNF

Resultat – Finalen Formula STCC Nordic Mantorp Park, race 2:
1. Hugo Nerman, Ward WestCoast Junior Team, 1:20.535
2. Edward Jonasson, —, +2.191
3. William Alatalo, Kart In Club Driving Academy, +5.600
4. Philip Hall, Ward WestCoast Junior Team, +6.118
5. Konsta Lappalainen, Kart In Club Driving Academy, +9.587
6. Emil Heyerdahl, Erik Heyerdahl, +13.469
7. Jacob Palm, —, +15.447