Gå tillbaka

Hugo Nerman mästare i Formula STCC Nordic

En närmast perfekt säsong kröntes på Anderstorp med titeln i samtliga tre mästerskap i Formula STCC Nordic för Hugo Nerman.

Med en seger efter en stark uppkörning från sjätte plats i helgens första race kunde Hugo säkra årets mästerskapsguld med tre race kvar att köra.
– Det betyder väldigt mycket, sa en glad Nerman efter mästerskapssegern. Jag har verkligen bara fokuserat på ett race i taget i år och nu är det äntligen klart. Det var ett roligt men tufft race att ta sig upp och jag fick ingenting gratis men kul att kunna avgöra på det här sättet.

Med nio segrar från 12 race och enbart pallplatser i samtliga race har Hugo dominerat säsongen från start. Han har en förklaring till hur det gick till.
– Vi har byggt upp till det här redan innan säsongen. Jag byggde vidare på erfarenheten från ifjol, kunde testa på ett annat sätt och sen har det helt enkelt bara rullat på. Jag har haft väldigt bra support från teamet också och det har helt enkelt fungerat väldigt bra och det är den enda förklaringen.

Teamkamraten Philip Hall tog en andra- och en fjärdeplats på Anderstorp och han är nu tvåa i mästerskapet inför finalhelgen på Mantorp.
– För mig gäller det bara race för race och mästerskapet bryr jag mig inte om som jag gjorde i början av säsongen, sa Philip efter helgen. Jag har haft ett tufft år och inte haft det fokus på racingen som jag vill kunna ha. Jag tar race för race inför finalen också så får vi se.

Teamchef Dick Jönsson-Wigroth är mer än nöjd med säsongen så här långt.
– Självklart ett stort grattis till Hugo för mästerskapet. Han har varit felfri och hela teamet har varit med och bidragit till det här. Vi inledde den här satsningen ifjol tillsammans med Ward Racing och fokus var att ge chansen till unga duktiga go-kartförare att ta steget upp till bil. Nu ett år senare är Hugo mästare och Philip tvåa i mästerskapet inför sista helgen så satsningen har verkligen slagit väl ut. Det är inte mycket att säga egentligen, Hugos resultat talar för sig själv och nu ska vi se till att hjälpa Philip att säkra silvret i mästerskapet på Mantorp, sammanfattade Dick.

Resultat – Race 1 Anderstorp

1. Hugo Nerman, Ward WestCoast Junior Team, 1:38.430
2. Philip Hall, Ward WestCoast Junior Team, +0.930
3. Konsta Lappalainen, Kart In Club Driving Academy, +1.256
4. Jesse Salmenautio, Kart In Club Driving Academy, +4.709
5. Edward Jonasson, —, +7.681
6. William Alatalo, Kart In Club Driving Academy, +8.533
7. Mi Maijala, Kart In Club Driving Academy, +16.236
8. Emil Heyerdahl, Erik Heyerdahl, +16.689
DNS. Jacob Palm, —, DNS

Resultat – Race 2 Anderstorp

1. William Alatalo, Kart In Club Driving Academy, 1:39.386
2. Konsta Lappalainen, Kart In Club Driving Academy, +0.475
3. Hugo Nerman, Ward WestCoast Junior Team, +1.166
4. Philip Hall, Ward WestCoast Junior Team, +1.513
5. Edward Jonasson, —, +1.902
6. Jesse Salmenautio, Kart In Club Driving Academy, +10.813
7. Jacob Palm, —, +13.782
8. Emil Heyerdahl, Erik Heyerdahl, +14.416
9. Mi Maijala, Kart In Club Driving Academy, +14.849