Gå tillbaka

Fantastisk dubbelseger för WestCoast och Morbidelli i Tyskland

Gianni Morbidelli tog en fantastisk dubbelseger när TCR International kördes på Oschersleben i helgen. Det var WestCoast Racings första seger för säsongen och kom en helg där Morbidelli dominerande från start till mål. Hans två segrar innebär att han nu plötsligt är tillbaka igen i mästerskapsfighten.
– Vilken körning, sa teamchef James Nixon. Teamet har aldrig gett upp och nu har allt vårt hårda arbete tillsammans med Volkswagen Motorsport gett utdelning och vi har tagit ett stort steg framåt. Jag tror inte Gianni har trivts så bra i körningen på länge och det här är en fantastisk insats av både honom och hela teamet. Jag är självklart besviken för Giacomos skull vars helg hade sett helt annorlunda ut om han inte råkat ut för den stora kraschen i race två.

Gianni Morbidelli startade från pole position i race 1 och ledde från start till mål, ett efterlängtat resultat för teamet som hela säsongen arbetat hårt med att komma underfund med teamets nya VW Golf GTI TCR. Även för Giacomo blev det första racet en succé där han gjorde sitt bästa resultat för säsongen med en femteplats.

I race två blev det återigen en framgång för Morbidelli som från tionde plats på gridden lyckats ta sig förbi en stor sammanstötning i starten som tyvärr ledde till rödflagg och där Giacomo Altoe var ett oskyldigt offer för en startkrasch som involverade många bilar.

Morbidelli utnyttjade tillfället i omstarten och kunde klättra vidare uppåt i fältet och med en fantastisk omkörning förbi Homolas Opel tog han sig upp i ledning och tog sin andra seger och gjorde en perfekt racehelg med poäng.
– Jag är verkligen glad över det här perfekta resultatet för mig och teamet, sa Morbidelli efteråt. Det kom verkligen i rätt tid, vi har lidit mycket den här säsongen så det känns riktigt skönt att äntligen vinna igen. Det är en härlig känsla, helt perfekt. Jag måste säga att jag är stolt över både teamet och mig själv, det här var ett otroligt resultat för oss.

Det här var ett extra välkommet resultat för teamet som haft en tuff säsong i TCR International som hela säsongen kämpat med att få fart i bilarna. Teamets ägare Dick Jönsson Wigroth följde teamets insats från Falkenberg och är väldigt glad att se att teamets hårda arbete nu gett utdelning.
– Vilket fantastisk belöning för hela teamet och det hårda arbete alla har lagt ner i år, sa Dick efter söndagens race. Killarna har aldrig gett upp vid något tillfälle i år utan arbetat vidare trots stora motgångar så det här är en fantastisk utdelning för dem. Vi lärde oss mycket under testerna och det är skönt att se att det nu gav utdelning i race och det är extra tillfredsställande att vi är både snabbast totalt och bästa Volkswagen-team den här helgen. Det känns som vår säsong startar nu så låt oss hoppas att vi kan fortsätta så här.

TCR International tar nu en paus innan mästerskapet är tillbaka igen 2-3 september på Chang International Circuit i Thailand.