Besvikelse hos WestCoast Racing efter Monza

Publicerad 14 maj 2017, 18.34 av WestCoast Racing.

Monza, endast en vecka efter tävlingshelgen på Spa, visade sig bli ännu en helg med besvikelser för WestCoast Racing.

Årets säsong i TCR International har så här långt inte varit vad teamet och deras förare Gianni Morbidelli och Giacomo Altoe hoppades på inför året. På Monza tog man ett steg framåt och teamets båda Golf GTI TCR var snabbare – men istället drabbades teamet av ett flertal incidenter på banan vilket gjorde Monza till ännu en besvikelse. Teamchef James Rogers Nixon var märkbart irriterad efteråt.
– Det går inte att komma undan att vi har haft en mycket tuff start på säsongen, konstaterade han. Det verkar också som nivån på körningen i TCR International är något av det värsta jag har sett i ett mästerskap. Tyvärr känns det som många av incidenterna passerar helt obemärkt förbi de som borde lägga märke till dem. Än en gång blev vi passerade av bilar vid sidan av banan utan att några positioner behövde släppas tillbaka. Om det ska vara så är det kanske bättre att inte ha några regler alls men det är inte den slags racing vi som team vill vara med i. Nu måste vi se över våra alternativ redan imorgon och bestämma om det här är en slags racing vi vill fortsätta delta i.

Resultat från helgen – Kvalet och race 1:

Det blev en 13:e respektive 14:e plats för de båda förarna i kvalet. I race 1 gjorde Morbidelli en bra start men fastnade bakom en annan bil som snurrade i kurva 1 och Morbidelli tappade flera placeringar. Altoe tvingades bryta bara några kurvor senare efter att han och en annan bil haft kontakt i kurva 3 vilket förstörde fjädringen på den unge italienarens bil.

Efter den röriga starten kämpade Morbidelli samtidigt vidare och kunde arbeta sig upp till en tiondeplats efter ett tag. Men i en fight med Dusan Borkovic halvvägs in i racet blev Morbidelli vänd i första chikanen och tappade två platser. I mål blev det till slut en neslig elfteplats precis utanför poängplats.

Race 2: 

WestCoast Racings båda italienska förare startade 13:e och 14:e i det andra racet och både gjorde bra starter. Altoe lyckades bäst och tog sig upp på en niondeplats med Morbidelli två platser bakom. Efter ett par intensiva första varv lugnade racet sen ner sig och båda förarna höll sina placeringar länge. Mot slutet tappade dock Altoe några platser och föll ner till en tolfteplats som han höll in i mål. Morbidelli låg samtidigt på poängplats men på varv åtta körde han av i första kurvan och tappade flera platser. Några varv senare tvingades han bryta.

Nu väntar ett uppehåll i TCR International innan nästa tävlingshelg som är i Österrike 11 juni.

Senaste nyheterna