WestCoast Racing visar båda framfötterna i kvalet på Tierp

Publicerad 7 september 2013, 15.41 av WCR.

I ett av de mest spännande kvalen på länge i STCC visade både Richard Göransson och Fredrik Larsson att de hör hemma i toppen. En tredjeplats för Richard följd av Fredrik på fjärde bara fyra tusendelar efter. Med två BMW i andra startled lär det bli en tuff resa för serieledaren som står i ruta ett. Än är inte loppet kört.

Richard Göransson BMW SR #5:

Det var ett riktigt kul kval. Jag hade en riktigt bra bil och kunde köra med full attack. Även om jag inte fick till det perfekta varvet är jag ändå nöjd. Dagens race lär bli stenhårt, det är en svår bana att köra om på även om det finns möjligheter.

Fredrik Larsson BMW SR #4:

Vi gick tillbaka till de inställningar vi i gårdagens första test. Bilen kändes riktigt bra, speciellt efter de justeringar vi gjorde mellan Q2 och Q3 Marginalerna var dessvärre inte på min sida och när däcken tog slut på de sista varven är jag ändå nöjd med min fjärdeplats. I racet tror jag att det gäller att vara på hugget de första varven, det år nog då det avgörs.

Dick Johnsson-Wigroth, teamchef

Det här känns som ett fallframåt, vi har båda bilarna i topp fyra och ett par blåa bakom oss. Även om mästerskapet kanske bara hägrar i teorin är stridenom andraplatsen definitivt inte avgjord.

Kval – Tierp
1 Thed Björk Volvo S60 55.332
2 Robert Dahlgren Volvo S60 +0.046
3 Richard Göransson BMW SR +0.106
4 Fredrik Larsson BMW SR +0.110
5 Daniel Haglöf Saab 9-3 +0.370
6 Linus Ohlsson Volvo S60
7 Jocke Mangs Citroën C5
8 Mattias Andersson Dacia SE
9 Alx Danielsson Citroën C5
10 Fredrik Ekblom Volvo S60
11 Alexander Graff Saab 9-3
12 Carl Philip Bernadotte
13 Roger Samuelsson Saab 9-3
14 Tomas Engström Honda Civic

Senaste nyheterna