Segerhungriga BMW-förare inför hemmatävlingen

Publicerad 11 juli 2013, 11.31 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing går för seger på hemmaplan. Inför lördagens två race på den snabba Falkenbergsbanan är det jakt på mästerskapstoppen och segrar som gäller för teamet. Richard Göransson vann här ifjol och är tvåa i mästerskapet. Hans målsättning är kristallklar.
– Jag ska ta in på Björk i mästerskapet, säger han tvärsäkert. Vi har varit snabba i alla race i år och ifjol dominerade vi här. Vi går in i den här tävlingshelgen för att ta in i mästerskapet och vi har två race i helgen att göra det på. Jag är inte orolig, jag är laddad och det ska bli riktigt kul att tävla i helgen i teamets hemmarace med mycket folk och fint väder!

Falkenberg betyder också hemmabana för Fredrik Larsson som alltid varit snabb. Med mycket gäster och fans på plats ser han det här som den viktigaste helgen hittills.
– Det här är lite av en ödeshelg för mig, säger Fredrik. Om jag ska ha en chans att fortsätta slåss om mästerskapsguldet i höst måste jag ha en riktigt bra poänghelg den här gången. Vi är snabba i år och ifjol var vi väldigt snabba här så jag hoppas vi kan ha alla tre förare i teamet på pallen. Nu har vi en vanlig bana igen, hela teamet ser fram emot den här helgen och jag är jättetaggad och kommer ge Volvo en match i mästerskapet!

Robin Rudholm kommer till start även denna helg efter pallplatsen i Göteborg efter ett hårt arbete av både WestCoast Racing och Xlander Racing för att säkra hans start. Efter pallplatsen i Göteborg ser Rudholm nu fram emot snabba Falkenbergsbanan.
– Det har varit mycket arbete på alla fronter för att få klart med start i helgen och jag vill tacka alla som hjälpt till att göra det möjligt, säger Robin. Det känns extremt bra och nu ska jag bygga vidare på pallplatsen i Göteborg. Det här är lite av ett hemmarace för mig men framför allt för teamet och det är en bana jag trivs bra på. Nu är det dags att ha ytterligare en bra helg!

Tidsschema STCC Falkenberg
Fredag 12/7
15.00:  STCC Test 1
17.20:  STCC Test 2
Lördag 13/7
09.00: STCC Kval Q1
09.20: STCC Kval Q2
09.35: STCC Kval Q3
12:40: STCC Race 1
15.25:  STCC Race 2
Se komplett tidsschema, information, vägbeskrivning, biljetter, med mera:
TV-tider Falkenberg
14.00 – www.svtplay.s
14.00 – SVT 2
Kalender STCC 2013
04/05 Knutstorp**
08/06 Solvalla*
29/06 Göteborg*
13/07 Falkenberg**
10/08 Östersund*
24/08 Karlskoga**
07/09 Tierp Arena*
21/09 Mantorp Park**
* = En tävling
** = Två tävlingar

 

Senaste nyheterna