Gå tillbaka

Tuff avslutning på tuff säsong för WestCoast Racing

En tuff säsong för WestCoast Racing avslutades med en sjätteplats som bästa placering i finalen i Göteborg. Martin Öhlin körde upp sig från en tiondeplats och gick i mål som sexa. Återvändande holländaren Duncan Huisman gick i mål på en åttondeplats medan både Richard Göransson och Fredrik Larsson bröt racet.
– På sätt och vis avslutades säsongen som den har varit hela året, sa teamchef Dick Jönsson Wigroth. Det har inte gått vår väg i år, vi har varit snabba men det har varit allt från tekniska problem till otur och egna misstag som drabbat oss. Vi har haft bra förare och ett bra team men det här var aldrig vår säsong. Nu är det skönt att det är över och att vi kan lägga det här bakom oss och ta sats för nästa år istället. Ett stort grattis till Fredrik Ekblom som gjort en suverän säsong och vann mästerskapet.

Martin Öhlins sjätteplats satte punkt för en säsong som gått upp och ner. Första halvan av racet var han fast i klungan i mitten av fältet men mot slutet hade han bra fart. Sjätteplatsen innebär att han är sjua totalt i mästerskapet.
– Mitt race var helt ok, kul men inget särskilt, tyckte Martin efteråt. Jag kunde spara däck i början när jag var fast i trafik och därför kunde jag ha bra fart mot slutet. Med några varv till hade jag tagit Dahlgren och femteplatsen men det betydde ändå inget för totalställningen. Det har varit en blandad säsong men det var det. Vi avslutade med en hel bil i alla fall.

Duncan Huismans återkomst i WestCoast Racing och inhopp i TTA belönades med en poängplats. Holländaren tog en åttondeplats i finalen efter att gjort en mycket bra start. Problem med bromsarna gjorde att han mot slutet tvingades slå av på farten. Han var glad att vara åter i Sverige och svensk racing.
– Ett stort tack till Dick, Greger Pettersson och Solution F som såg till att det här var möjligt. Det är ingen hemlighet att jag trivs väldigt bra med att tävla i Sverige och det var ett kul race. Jag gjorde en väldigt bra start men eftersom jag inte slåss för någonting i mästerskapet tog jag det väldigt försiktigt i de första kurvorna. Efter ett tag försvann bromsarna och jag tvingades pumpa bromspedalen mellan kurvorna för att få upp bromstryck, och hela helgen har vi haft små problem med balansen i bilen vi aldrig riktigt lyckats lösa. Jag är ändå ganska nöjd med min insats, jag kom hit helt utan förberedelser mot väldigt hårt motstånd men kunde vara med och slåss om det. Det var en trevlig upplevelse.

Fredrik Larsson var länge med och slogs om pallplatserna men han tvingades bryta med trasig hjulupphängning i andra halvan av racet när han låg fyra.
– Det var ett stag höger bak som gick av, kanske beroende på att jag körde på en curb lite hårt tidigare i racet. Det kändes bra direkt efter det men det kan ha kommit smygande under racet. Ett typiskt slut på en säsong som verkligen har varit upp och ner, en tuff helg en tuff säsong. Vi har varit snabba men inte fått utdelning för det och vi får ta och komma igen.

Även Richard Göransson tvingades avsluta en jobbig säsong med ett brutet race. Han tvingades bryta efter att parkerat i räcket.
– Jag körde om Tommy Rustad och antagligen var det något som brast i kylaren som gjorde att det läckte ut på däcken. Jag fick en sladd och det var slut. Ett typiskt slut på den här säsongen, det är bara att glömma det här nu och gå vidare, sammanfattade Richard.

Redan under kvalet före lunch avgjordes mästerskapet. Fredrik Ekblom säkrade mästerskapet och WestCoast Racing gratulerar till Ekblom mästerskapssegern.

Fredrik Larsson slutade fyra totalt i mästerskapet, med Richard Göransson sexa och Martin Öhlin sjua totalt.

Resultat, TTA topp 10 Göteborg Grande Finale:
1: Thed Björk, Volvo 43 varv
2: Daniel Haglöf, SAAB + 2,751
3: Linus Ohlsson, SAAB + 3,079
4: Fredrik Ekblom, Volvo + 3,445
5: Robert Dahlgren, Volvo + 8,908
6: Martin Öhlin, BMW SR + 9,665
7: Tommy Rustad, Volvo + 16,747
8: Duncan Huisman, BMW SR + 23,669
9: Viktor Hallrup, Citroën + 40,995
10: Jocke Mangs, Citroën + 1 varv

Richard Göransson & Fredrik Larsson DNF