Gå tillbaka

Richard Göransson byter STCC mot TTA

Den fyrfaldiga och regerande STCC-mästaren Richard Göransson kommer nästa säsong att köra i nystartade TTA-mästerskapet. Efter fyra mästerskapssegrar, 37 segrar och 61 pallplatser på 119 STCC-starter väntar nu nya utmaningar.
– Jag är väldigt stolt över vad jag åstadkommit i STCC och framför allt att jag är mesta mästaren med fyra STCC-titlar. Jag ska avsluta med stil i STCC-finalen i helgen, säger Richard.

Nu väntar nya utmaningar för Göransson. Han skrev inför årets säsong ett treårskontrakt med WestCoast Racing och fortsätter i teamet som från och med nästa säsong kör i nystartade TTA-mästerskapet.
– TTA erbjuder en bra plattform för oss förare med långsiktiga mål och entreprenörskap. Det har varit möjligt att vara professionell racerförare i Sverige i flera år vilket är fantastiskt och nu ser jag fram emot ännu bättre förutsättningar för det. TTA har ett intressant koncept med snabbare bilar, bättre förutsättningar för team, förare och arrangörer och ett spännande upplägg för publik och sponsorer. Nästa år blir en ny utmaning för mig som förare som jag ser fram emot.

Teamchef Dick Jönsson Wigroth har arbetat med Richard Göransson i sex säsonger och är glad att fortsätta samarbetet. Ett samarbete som bland annat gett tre SM-titlar och ett EM-guld.
– Självklart är jag glad och stolt att Richard Göransson och WestCoast Racing fortsätter det framgångsrika samarbetet, säger Dick. Richard är en viktig del av WestCoast Racing och han stärker TTA ytterligare. WestCoast Racing tävlar i TTA nästa år och det är en oerhörd styrka att Richard Göransson är med oss på den resan.

Richard Göransson ska avsluta sin STCC-sejour i stil. För ovanlighetens skull är Richard inte med i titelstriden men räknar med att blanda sig in i striden om racesegrarna i ett stort startfält.
– Det är lite kul att se att Chevrolet behöver tre bilar för att vinna mästerskapet och Biogasteamet hela fyra bilar. För oss räckte det med en bil för att vinna mästerskapet ifjol. Efter skadan i säsongsstarten kunde vi inte försvara vår mästerskapstitel men jag kommer att ge allt för att slåss om segrarna i finalhelgen. De som vill vinna i helgen får räkna med mig och med att ta i ordentligt.

TTA skapades 2010 av fyra av Sveriges största och mest framgångsrika racingteam. Teamen har tillsammans tagit sex av sju SM-titlar i standardvagnsracing under senaste sju åren. TTA är en intresseorganisation för elitracingteam och arrangörer i Sverige, där deltagande team och arrangörer blir delägare i mästerskapet.