Gå tillbaka

Fredrik Lestrup ny förare hos WestCoast Racing

WestCoast Racing förstärker med ny förare. Fredrik Lestrup blir race- och utvecklingsförare i GT-satsningen där han tillsammans med Richard Göransson ska utveckla teamets nya BMW Z4 GT3. Fredrik Lestrup blir också reservförare i STCC-teamet. Fredrik körde ifjol ett race för WestCoast Racing där han tillsammans med Stanley Dickens vann GT-racet på Knutstorp.
– Det känns naturligt att fortsätta samarbetet tillsammans efter att jag länge haft ögonen på Fredrik, säger Dick Jönsson Wigroth. Fredrik kommer att köra minst fem race i GT-bilen och dessutom avlasta Richard Göransson och tillsammans med honom utveckla vår nya GT-bil under året. Fredrik kommer även att vara med på STCC-helgerna som reservförare och ansvarig för våra medåkningsaktiviteter. Vi vill fortsätta satsa på unga förare vi tror på och Fredrik kommer att passa väldigt bra in i teamet.

Fredrik Lestrup kommer att köra fem GT-race för WestCoast Racing varav minst tre i Europa och har också ett testprogram planerat för året. Han ser fram emot årets säsong och samarbetet med WestCoast Racing.
– Det här är en fantastisk chans för mig och det känns oerhört kul att det äntligen är möjligt efter att jag och Dick länge pratat om ett samarbete, säger Fredrik Lestrup. Jag är tacksam för den här möjligheten att fortsätta utvecklas som förare och få vara del av ett vinnarteam som WestCoast Racing. På sätt och vis är det här redan min bästa säsong i karriären och jag ser fram emot att den ska starta, avslutar Fredrik.

Utöver GT-satsningen med WestCoast Racing kommer Fredrik även fortsätta tävla i tyska MINI Challenge där han i år gör sin fjärde säsong. WestCoast Racing planerar ytterligare ett antal GT-race i Europa utöver de race Fredrik Lestrup redan är klar för.