Richard Göransson satsar på Svenska Rallyt 2011

Publicerad 20 december 2010, 15.51 av WestCoast Racing.

Glöm rast och vila. Richard Göransson följer upp sitt fjärde STCC-guld med att göra en satsning på Svenska Rallyt och får mäta sig med VM-eliten under vinteruppehållet.
– Det här är en dröm som går i uppfyllelse, säger Richard. Jag har besökt Svenska Rallyt i många år och drömt om att själv en dag få köra det och nu är den dagen snart här.

Richard Göransson kommer att köra en Mitsubishi Lancer Evolution X och han ser rallysatsningen i vinter som en viktig del i sin utveckling som racerförare. Han har tidigare gjort inhopp i långlopp på Nürburgring och kört enduroklassikern Gotland Grand National.
– Jag har alltid sagt att man som racerförare har nytta av att tävla mycket och ofta. Satsningen på Svenska Rallyt är något helt nytt för mig, en helt ny utmaning och det här är något som kommer att stärka mig ytterligare som förare, förklarar Richard.

Richard är efter fyra STCC-titlar på de senaste sju säsongerna van att vinna. Men inför Svenska Rallyt som är det första VM-rallyt för 2011 med toppförare på plats har Richard en realistisk målsättning.
– Jag är ödmjuk inför uppgiften. För mig blir det första gången jag kör ett så stort rally som Svenska Rallyt med VM-förare i startfältet. Jag har stor respekt för alla konkurrenter och är väl medveten om hur svårt det här är. Målsättningen är i första hand att gå i mål i Karlstad. Det är många som har gjort det här satsningen möjlig och att fullfölja rallyt skulle vara ett bra sätt att tacka dem på, avslutar Richard.

Richard Göransson kommer att köra för Eljas Motorsport och Fredrik Eljas ser fram emot att ha den fyrfaldiga STCC-mästaren i sin bil i Svenska Rallyt.
– Richard är en stor förartalang och med rätt förberedelser tror vi att vi kan höja på en del ögonbryn i rallyvärlden, säger Fredrik. Richard har en ödmjuk målsättning men vi tror absolut att Richard har möjlighet att ta en topp-5 placering i klassen om snövallarna inte är i vägen.

Svenska Rallyt körs den 10-13 februari med start och mål i Karlstad. Rallyt ingår i VM-serien och är säsongens första rally och samtliga WRC-team och förare kommer att vara på plats. Mer information om Richards deltagande kommer finnas på www.richardgoransson.com

Senaste nyheterna