Richard Göransson segrare i BMW Sports Trophy

Publicerad 5 december 2010, 17.16 av WestCoast Racing.

Framgångarna avlöser varandra för WestCoast Racings Richard Göransson. I helgen blev han  korad till mest framgångsrika BMW-förare av BMW Motorsport på den årliga BMW Sports Trophy i München.

Det här var andra gången Richard blev utsedd till bästa BMW-privatist och sjätte gången han slutar i topp tre i BMW Sports Trophy, ett event BMW har anordnat sedan 60-talet och där BMW-förare från hela världen deltar. Utmärkelsen innebär också att Richard Göransson får en prischeck på 30,000 Euro.
– Min fjärde STCC-titel betyder väldigt mycket för mig och att sluta i topp i BMW Sports Trophy gör den bara ännu mer fantastisk och är ännu en bekräftelse på vilken fantastisk säsong vi har haft i år. Jag gillar verkligen atmosfären runt prisceremonin i München. Det är kul att få tillfälle att träffa och prata med andra BMW-förare från hela världen och att kunna göra det som den bästa är en fantastisk känsla. Ett stort tack ska gå till BMW för deras support.

Priset delades ut av BMW:s motorsportchef Mario Theissen som lyfte fram Richards många framgångar i BMW-färgerna genom åren.
– Richard har alltid varit en av de mest framgångsrika BMW-förarna. Han vann den här utmärkelsen för första gången 2004 och har sedan dess varit en värdig representant för BMW-färgerna och vunnit otaliga race. Åreets succé med BMW 320Si i Sverige förtjänar den största respekt.

I år deltog 214 BMW-förare från 25 länder i tävlingen, ett nytt rekord för BMW Sports Trophy, och de delade på en total prissumma på drygt 250,000 Euro. 

BMW-förare från hela världen kan delta i BMW Sports Trophy och ta poäng med olika BMW-bilar i olika mästerskap över hela världen. Mer information om BMW Sports Trophy finns på www.bmw-sportstrophy.com.

Senaste nyheterna