Richard Göransson utsedd till Årets racingförare 2010

Publicerad 1 december 2010, 09.17 av WestCoast Racing.

WestCoast Racings Richard Göransson har utsetts till Årets racingförare 2010. Tidningen Bilsport har utsett den fyrfaldige STCC-mästaren till årets racingförare efter årets succésäsong.

Richard Göransson var i år WestCoast Racings enda förare i STCC och han besegrade alla odds och tog sitt fjärde STCC-guld i en rafflande final och blev också dubbelt historisk i STCC när han under säsongen även blev den mest segerrike STCC-föraren någonsin. Det här är första gången Richard Göransson blir utsedd till Årets racingförare och han är mycket glad över utmärkelsen.
– Det är en fantastisk avslutning på ett grymt år, säger Richard. Det är första gången jag får den här utmärkelsen trots tre STCC-guld och ett ETCC-guld tidigare. Min fjärde STCC-titel gjorde mig historisk i STCC och det här är ett bra kvitto på att det uppmärksammas. Vi hade ett fantastiskt team i år och fantastiska partners i ryggen och utan deras hjälp hade det här inte varit möjligt så ett stort tack till alla.

Richard Göransson deltar nu i omröstningen om vem som blir Årets senior i motorsport, en omröstning som pågår just nu på http://bilsport.se/bilsportAward.php. Resultatet av den omröstningen kommer att presenteras i samband med Bilsportgalan i Uppsala den 29 januari.

I helgen väntar också fler utmärkelser för Richard Göransson då BMW Motorsport har sin årliga BMW Sports Trophy i München där BMW-förare från hela världen belönas.

Senaste nyheterna