Gå tillbaka

WestCoast utökar – Martin Öhlin klar för STCC

WestCoast Racing utökar STCC-teamet till 2011. Martin Öhlin tar steget upp från Carrera Cup och kommer att köra en av WestCoast Racings BMW 320Si i STCC nästa säsong.
– Det här kommer att bli superkul, säger Martin. Det känns helt rätt att ta det här steget nu och framför allt känns det helt rätt att göra det tillsammans med WestCoast Racing.

Inför årets säsong bytte Martin Öhlin team efter två säsonger i Carrera Cup och körde istället sin tredje säsong i mästerskapet för WestCoast Racing. Samarbetet fungerade utmärkt från början och det var tidigt tal om att ta ett kliv upp till STCC där WestCoast Racing länge varit ett av de mest framgångsrika teamen. Efter ett test tidigare i år var Martin övertygad och planerna på ett fortsatt samarbete sattes.
– Det är WestCoast Racing som är anledningen till att jag tar språnget upp till STCC. Det är ett grymt team som har ordning och reda på allt de gör och det var självklart att det här var ett steg jag skulle ta med dem. STCC-testet jag gjorde med teamet gav mersmak, det var roligare än jag trodde och det krävde en mer teknisk körning. Det här ger mig en chans att utvecklas ytterligare som förare och en ny utmaning.

Martin Öhlin har realistiska förutsättningar inför STCC-debuten.
– Jag vet att jag har ett superbra team i ryggen så allting är möjligt. Men det är många snabba förare i STCC man måste slå, särskilt nu med fler danska förare som kommer in. Ett realistiskt mål är att vara med i topp 8 från början och bygga vidare på det tillsammans med WestCoast, avslutar Martin.

Teamchef Dick Jönsson-Wigroth välkomnar att Martin tar steget upp till STCC efter tre år i Carrera Cup.
– Det är kul att kunna bidra till tillväxten i STCC och efter tre år i Carrera Cup är det ett naturligt steg för Martin att ta sig upp i högsta divisionen, säger Dick.

WestCoast Racing gick i år ner på en STCC-bil men kunde trots det ta hem förarmästerskapet. När teamet nu återgår till två bilar i högsta klassen var det ett naturligt val för WestCoast Racing att välja Martin Öhlin som en av förarna.
– Martin är väl intrimmad i teamet efter vår säsong tillsammans i Porsche. Vi har arbetat tillsammans och vi ser en stor potential i honom. Det kommer att bli ett läroår för Martin men han kommer att få bra förutsättningar. Vi har bra information och mycket erfarenhet av hur en bra BMW ska vara och kan hjälpa Martin att komma in i det här snabbt, avslutar Dick.