Richard Göransson redo för rally

Publicerad 13 oktober 2010, 21.41 av WestCoast Racing.

För drygt två veckor sen blev Richard Göransson historisk i STCC. Han tog då sin fjärde STCC-titel på åtta säsonger och dessutom lade han beslag på segerrekordet i STCC när han vann sitt 34:e STCC-race. Örebroföraren fortsätter dock i lika högt tempo och efter att ha varit förare och förarcoach åt WestCoast Racing i 12-timmarsloppet i Ungern en vecka efter STCC-triumfen fortsätter tävlandet. Richard sadlar i helgen om från STCC-bilen till rallybil och kör rallytävlingen Rikspokalen i Örebro på lördag.
– Jag körde ett rally i vintras och fick definitivt mersmak, säger Richard. Nu dök chansen upp att köra ett rally igen och när det dessutom var på hemmaplan i Örebro inför alla sponsorer och vänner var det lätt att bestämma sig. Det närmaste jag kommer att tävla hemma i Örebro är när vi kör STCC på Gelleråsen i Karlskoga men det här blir verkligen på hemmaplan.

Skillnaden mellan att köra STCC-bilen på racerbanan och rallybilen i skogen är stor men Richard Göransson har bevisat tidigare att han kan behärska de flesta tävlingsformer. Han har i flera säsonger kombinerat tävlandet i STCC med långlopp i Tyskland där han ofta fått köra under svåra förhållanden med regn och dimma. Rallyskogen är en ny utmaning och Richard har redan visat framfötterna.
– Jag upptäckte att jag hade mycket att lära när jag körde mitt första rally i vintras men det är väldigt nyttigt. Som förare kan man aldrig få för mycket körträning och man slutar aldrig att utvecklas. Det svåraste är kanske att lära sig köra efter noterna från kartläsaren men jag hade en bra lärare i P-G Andersson när jag körde sist. Det här ska bli riktigt skoj och jag ser fram emot lördagens rallysträckor!

Richard Göransson kommer att köra en Mitsubishi Lancer Evolution IX med Jörgen Carlsson som kartläsare. Rikspokalen går av stapeln under lördagen med start och målgång vid Risbergskaskolan i Örebro.

Karta och program finns att köpa vid Risbergskaskolan och Statoil Svampen fr.o.m lördag kl 10.00.

Senaste nyheterna