WestCoast Racing redo för Hungaroring

Publicerad 7 oktober 2010, 13.31 av WestCoast Racing.

Knappt har segerruset hunnit lägga sig från STCC-finalen och triumfen där innan det är dags för nytt race för WestCoast Racing. Nu väntar 12-timmarsloppet i Ungern på F1-banan Hungaroring dit WestCoast Racing kommer med sin nya BMW Z4 GT3. Dick Jönsson Wigroth känner att teamet kommer stärkt med STCC-guld och Carrera Cup-brons i ryggen.
– Det är full gas hela tiden just nu. Knappt har vi tagit vårt femte förarguld i STCC förrän det är dags att tävla igen. Nu ser vi fram emot att segerrusiga debutera den nya bilen internationellt.

Det är nya förare i teamet till helgen. Le Mans-segraren Stanley Dicken som var med och vann i bilens tävlingsdebut på Ring Knutstorp kommer att dela bilen med Lars Stugemo och Magnus Öhman. En förarkombination Dick ser fram emot att följa i racet.
– Jag tycker vi har en bra sammansättning av förare till det här racet. Alla tre är vana långloppsförare och när vi testade med dem på Mantorp körde de på jämna tider. Det blir spännande att se dem tävla tillsammans i helgen.

En förare som är med på plats är nykorade och fyrfaldiga STCC-mästaren Richard Göransson. Han åker med som reservförare och kommer att ha specifika uppgifter under helgen, utöver att köra ett par stinter.
– Det är inte ofta jag är fjärdeförare i ett team, ler Richard. Jag kommer att stå stand-by som reserv och köra en stint eller två men jag är framför allt med för att coacha och ta hand om våra nya förare. De har en tuff uppgift framför sig men de skötte sig väldigt bra i testet på Mantorp. Jag ska se till att bidra med allt jag kan för att de kan få alla förutsättningar för ett bra race. De är vana långloppsförare vilket känns väldigt tryggt.

En av förarna är Stanley Dickens som i år gjorde comeback i racingsammanhang, 21 år efter segern i Le Mans 24-timmars. Han ser fram emot att följa upp segern i comebacken på Ring Knutstorp med ett internationellt framträdande.
– För min egen del känns det väldigt kul att få åka i helgen. Vi tre gjorde ett bra test ihop och det ser rätt bra ut. Hungaroring är faktiskt en helt ny bana för mig så vi får se vad som väntar. Vi hoppas vi har en bra chans, vi har ett bra team i ryggen men man vet aldrig på förhand. Nyckeln för oss tror jag blir vår jämnhet och jag ser verkligen fram emot helgen, säger Stanley.

En annan förare som är ny i teamet är Lars Stugemo men han har flera långlopp bakom sig och har tidigare tävlat på Hungaroring. Ifjol blev han klasstvåa i 12-timmarsloppet och 2008 blev han tvåa totalt i en Porsche 996. Han har också kört många race i tyska långloppsserien VLN där han vunnit flera klassegrar och i år bland annat har en andraplats i klassen i en BMW Z4. Han ser nu fram emot sin debut med WestCoast Racing.
– Det här ska bli jättekul och med en välpreparerad bil och ett vinnarteam bakom mig ser jag verkligen fram emot racet. Det är också fantastiskt att ha Sveriges snabbaste förare med som coach. Richard kommer att vara till stor hjälp och jag tror vi kan ha bra chanser. Om bilen och förarna håller och vi gör det vi ska kan vi vara med i kampen om de tre pallplatserna, säger Lars.

Tredje föraren i startuppställningen är Magnus Öhman som liksom Lars Stugemo är en van långloppsförare. Han blev klassegrare och trea totalt i 12-timmars på Hungaroring ifjol, han har tidigare slutat fyra totalt och han har även kört 24-timmarsloppet i Dubai fem gånger med en topp-tre placering totalt som bäst. Utöver det han har kört flera race i tyska VLN-serien.
– Det känns kanonkul inför helgen, berättar Magnus. Bilen är snabb, teamet är fantastiskt bra och alla är positiva. Det är en skön känsla inför helgen och jag ser fram emot det här. Vi är alla tre jämna förare vilket underlättar strategin och sen har vi ju mästaren Göransson som ett ess i rockärmen. Jag tror vi har väldigt bra chanser, det självklara målet är givetvis en pallplacering.

Racet startar 10:00 på lördag förmiddag med målgång lördag 22:00. Under fredagen kommer test och kval att köras och racet kan följas live på live-timing via länk på westcoastracing.se och givetvis också på WestCoast Racings twitterfeed.

 • Agnes Muskelhalsan

  Hej WestcoastR och Dick!

  kommer du ihåg mig?

  Grattis till guldet! Då skulle jag följt med er till ungern och racet på Hungaroring då jag pratar ungerska och känner till Budapest :)

  Ring om ni behöver mig 0705 320 328

  Mvh Agnes Havenfalk fd Idrottsmassör på STCC

 • Sveneric Eriksson

  All the Best to all of U from all of me!
  Old friend Sveneric

Senaste nyheterna