Richard fyra i tufft race

Publicerad 2 oktober 2010, 14.26 av WestCoast Racing.

Richard slutade fyra i det första heatet på Mantorp efter en tuff fight med Dahlgren och Ekblom. Richard gjorde en bra start och tog direkt hand om tredjeplatsen och låg hårt på Robert Dahlgren. En bit in i racet blev han dock passserad av Fredrik Ekblom på raksträckan och tappade tredjeplatsen. Richard var därefter snabbare hela racet men kom inte om den turbomatade biogasbilen.
– Det gick bara inte att försvara sig mot turbobilen på raksträckan och enda sättet att ta sig om var med våld. Jag var mycket snabbare men vi har ingen chans mot dem på raksträckorna.

Richard ligger nu fortsatt tvåa i mästerskapet, 11 poäng från ledningen och med Ekblom 10 poäng bakom sig.
– Vi får hoppas på race 2, det här är inte över än. Det är tufft men jag har inte gett upp på något vis, avslutar Richard.

Han kommer nu att starta femma i nästa heat med Dahlgren och Ekblom direkt bakom sig. Dick Jönsson Wigroth medger att det är en nervös finalhelg.
– Normalt är man ganska snabbt lugn men det är klart det är stressigt idag, det är mycket som står på spel. Det här var ett tufft race och det är inte ett lätt utgångsläge inför nästa heat. Men vi har inte gett upp, allt kan hända i finalheatet, säger Dick.

Resultat, heat 1 topp åtta:
1: Mattias Andersson, Alfa Romeo
2: Robert Dahlgren, Volvo
3: Fredrik Ekblom, Volkswagen
4: Richard Göransson, BMW
5: Patrik Olsson, Volkswagen
6: Tommy Rustad, Volvo
7: Viktor Hallrup, Chevrolet
8: Johan Kristoffersson, Volkswagen

Senaste nyheterna