Gå tillbaka

Öhlin gav allt i finalracet!

Martin Öhlin la allt på bordet och gjorde en riktig attack i sitt sista Carrera Cup-race för säsongen. Från tredjeplats gjorde han ännu en kanonstart och tog ledningen in i första kurvan. Det var en ledning han sedan höll fast i under en intensiv strid med Fredrik Larsson. Endast några få varv från mål, efter en fight där de båda gick jämsides genom flera kurvor, tvingades Martin backa av. Ett varv senare körde han av och bröt efter en rejäl krasch, troligen orsakad av kylarvatten som runnit ned på framdäcken efter att han och Larsson haft kontakt.
– Jag gjorde som jag tänkte göra i det här racet, hålla fullt och ge allt. Det gick nästan vägen, jag ville ge Larsson en ordentlig match och vi hade en härlig fight. Vi hade inget att förlora och jag var ute efter att göra ett riktigt kämpaavslutande på min bästa säsong i Carrera Cup, sa Martin efteråt.

Dick Jönsson Wigroth gladdes åt att se Martin ge allt i säsongens sista race och inte dra sig för att verkligen köra för segern.
– Martin avslutade i stil och gav Larsson en ordentlig match idag. Det är skönt att han klarade sig oskadd från kraschen, det är aldrig kul att bryta men Martin gjorde det efter att kört ett fantastiskt race. Starten var suverän och sen gick Martin fullt för seger och inget annat och det är ett värdigt avslut på en mycket bra säsong av honom, sammanfattade Dick.


Klicka här för kompletta resultat