WestCoast Racing kör för STCC-guldet!

Publicerad 30 september 2010, 08.22 av WestCoast Racing.

Målsättningen är solklar. Richard Göransson som är tvåa i STCC inför finalhelgen på Mantorp Park har bara en sak i huvudet.
– Vi har ingenting att förlora och allt att vinna. Vi leder inte inför finalen och att sluta tvåa eller trea skiter jag i, säger Richard bestämt. Det är bara seger som räknas, jag åker till Mantorp för att bli historisk som första förare med fyra STCC-titlar.

Richard har sedan 2004 varit en av titelkandidaterna i varje STCC-final och det har gett tre STCC-guld så här långt och ovärderlig erfarenhet i det speciella med en final i ett av världens tuffaste standardvagnsmästerskap.
– Jag har kört många finaler i den här rollen och vunnit flera av dem. Jag vet vad som gäller och vilken press man ska hantera. På ett eller annat sätt avgörs det alltid i första kurvan och jag kommer inte att vika ner mig. Det är likadant inför varje final och jag är beredd på det mesta.

Inför säsongens sista STCC-helg ligger Richard Göransson tvåa i mästerskapet, endast fem poäng från ledningen. Med 50 poäng att köra om kunde det inte vara jämnare, som en jämförelse med förra årets poängssystem skulle avståndet då endast vara två poäng.
– Vi visste att det skulle bli tufft i år men vi har förvaltat det otroligt väl. Vi har tagit lika många eller fler poäng än Dahlgren i alla helger utom en. Det har gjort att vi är i den situationen vi har siktat på, att ha avgörandet om STCC-guldet i våra händer. Det har varit tufft men hela teamet har bitit ihop och kämpat och nu är vi här i ännu en kamp om guldet.

I år har Richard skött den kampen ensam, han har till skillnad från de andra titelkandidaterna ingen teamkamrat som stöttning. Richard vet att det är en tuff utmaning i den sista helgen.
– Jag är ensam STCC-förare i teamet och särskilt nu i sluttampen är det tufft rent racemässigt. Jag kör mot fem andra förare där tre av dem har som enda uppgift att vara i vägen och få mig ur vägen. Det är ingen hemlighet hur de kommer att agera och jag kan bara säga att vi kommer hålla fullt och köra två kämpande och smarta race, jag är redo för fight!

Dick Jönsson Wigroth delar Richards inställning fullt ut. Han har än en gång lett WestCoast Racing till ett finalavgörande, ett avgörande som gett STCC-guld flera gånger tidigare. Nu är siktet inställt på ett nytt guld.
 – Det är bara segern som är intressant, att vi slutar tvåa eller trea känns helt ointressant i det här läget utan vi kör för guldet, säger Dick bestämt. Det har varit en tuff säsong, vi har gått ner till en STCC-bil i år och hela teamet har fått kämpa och bita ihop. Vi har gjort det här väldigt bra, vi har arbetat effektivt varje helg och vi har fått med oss poäng eller segrar och varit i mästerskapstoppen efter varje helg. Nu har vi avgörandet här. Vi vet att det är team med förare vars uppgift det är att vara i vägen för oss och få oss ur vägen. Vi kan bara säga att vi är redo för fighten!

  • Hans B

    Lycka till i finalen, David har ju golvat Goliat tidigare … Jag ser fram emot en spännande lördag och håller tummarna för Richard och teamet.

  • Go Richard :)

Senaste nyheterna