Succéhelg i Danmark

Publicerad 5 september 2010, 20.33 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing gjorde sin bästa helg för säsongen när mästerskapet gick in i slutfasen i Danmark. Richard Göransson tog ett rejält grepp om mästerskapsledningen med en seger i det första heatet och en andraplats i det andra heatet. I det skandinaviska mästerskapet slutade han tvåa respektive fyra i de två heaten. Göransson leder nu STCC med 17 poäng med två tävlingshelger kvar.
– Det är egentligen ganska sjukt, vi gjorde vår bästa helg hittills i år både räknat i fart och antal poäng, sa Göransson. Vi tog chansen precis när det behövdes och det här är perfekt att ha med oss till Knutstorp om två veckor.

I det första racet gjorde Göransson en fantastisk omkörning tre kurvor från mål som säkrade STCC-segern. I det andra racet gjorde han en perfekt start från sjunde startrutan och kunde direkt ta tre platser. I STCC låg han då tvåa, en placering han visste innebar utökad mästerskapsledning.
– Jag satt och räknade poäng hela tiden och teamet höll mig informerad. Det var bara att hålla sig kall, kanske lite tråkigt men jag hade inget intresse av att fightas med danskarna före mig. Vi gjorde en perfekt STCC-helg, utökad mästerskapsledning, 43 poäng och segerrekordet. Vi är mycket nöjda efter två fantastiskt bra race för vår del, avslutade Richard.

En fantastisk helg när den behövdes som bäst gladde också Dick Jönsson-Wigroth som summerade helgen i Danmark med ett stort leende.
– Det här är underbart, vi var bäst när det behövdes och nu kan vi väl kosta på oss att vara lite kaxiga, log Dick. Vi har konserverat formen perfekt och det här var en helg vi inte hade kunnat drömma om. Vi har hela tiden sagt att vi måste ta chanserna när de kommer och det gjorde vi verkligen den här helgen. Fantastiskt att ha i ryggen till nästa race, avslutade han.

I mästerskapet leder Richard Göransson nu med 17 poäng med totalt fyra race kvar att köra. Nästa race är på Ring Knutstorp om två veckor.

Resultat heat 1, Jyllandsringen topp åtta:
1: James Thompson, Honda 16 varv *
2: Richard Göransson, BMW + 3,081
3: Robert Dahlgren, Volvo + 3,200
4: Casper Elgaard, BMW + 4,052 *
5: Jason Watt, SEAT + 8,290 *
6: Tommy Rustad, Volvo + 10,490
7: Robert Schlünssen, BMW + 10,815 *
8: Thed Björk, BMW + 13,521

Resultat heat 2, Jyllandsringen topp åtta:
1: Thed Björk, BMW 16 varv
2: Robert Schlünssen, BMW + 0,660 *
3: Casper Elgaard, BMW + 0,880 *
4: Richard Göransson, BMW + 1,252
5: Jason Watt, SEAT + 3,203 *
6: James Thompson, Honda + 3,666 *
7: Robert Dahlgren, Volvo + 4,485
8: Tommy Rustad, Volvo + 5,356

* DTC / Scandinavian Touring Car Cup

Senaste nyheterna