Fantastisk seger och rekord till Göransson

Publicerad 5 september 2010, 15.32 av WestCoast Racing.

Richard Göransson utökade ledningen i mästerskapet med en fantastisk körning i det första heatet på Jyllandsringen i Danmark. Han kom i mål tvåa totalt och med endast James Thompson framför sig i racet gick han i mål som segrare i STCC. Från femte startruta var Göransson snabbt uppe och högg på Tommy Rustad. Volvoföraren fick sen en bestraffning för att ha kört på Richard Göransson när denne körde om. Därefter var Richard under loppets andra halva snabbast på banan och pressade Robert Dahlgren hårt. Bara tre kurvor från mål kunde Göransson attackera och köra om Dahlgren och gå i mål som segrare. Segern innebär också att han nu har flest segrar av alla i STCC, 34 segrar totalt.
– Dahlgren förväntade sig nog inte det men seger betyder så mycket mer poäng att jag visste jag var tvungen att gå för det, log Göransson efteråt. Det här var en fantastisk seger, utökad ledning i mästerskapet och nytt segerrekord! Bilen fungerade suveränt även i slutet av racet. Nu är det ny laddning till andra racet, pallchans finns men det viktigaste är att komma i mål och ta mer poäng.

Dick Jönsson-Wigroth var överlycklig efter loppet som innebär att Richard nu leder med 14 poäng inför helgens andra heat.
– Fram till nu har vi kört säkert men idag tog Richard fram det han är bäst på. Det var underbart att se, Richard körde med blodsmak i munnen och vi har siktet inställt!

Nästa race startar 17:05.

Resultat, Jyllandsringen topp åtta:
1: James Thompson, Honda 16 varv *
2: Richard Göransson, BMW + 3,081
3: Robert Dahlgren, Volvo + 3,200
4: Casper Elgaard, BMW + 4,052 *
5: Jason Watt, SEAT + 8,290 *
6: Tommy Rustad, Volvo + 10,490
7: Robert Schlünssen, BMW + 10,815 *
8: Thed Björk, BMW + 13,521

* DTC / Scandinavia Touringcar Cup

  • Anders Thorssell

    Grattis till en bra helg! Omkörningen i första loppet var bland det hårigaste jag sett :-) Än en gång grattis allihop!

Senaste nyheterna