WestCoast Racing redo för strid

Publicerad 1 september 2010, 17.15 av WestCoast Racing.

En tuff helg väntar för WestCoast Racing i Danmark när STCC åter beträder dansk mark. Richard Göransson är i mästerskapsledning, en mästerskapsledning han och teamet har som målsättning att utöka.
– Det här kommer att bli en av de tuffaste racehelgerna på mycket länge, konstaterar Richard. Vi har en enorm utmaning och ingen lätt uppgift framför oss men målsättningen är given, vi vill inte bara behålla utan även utöka mästerskapsledningen.

Motståndet är extra tufft till helgen, förutom STCC-konkurrenterna väntar också de snabbaste danska förarna och James Thompson, tidigare WTCC- och BTCC-förare. Richard Göransson underskattar inte motståndet som väntar.
– Vi har två fabriksstöttade team med utsedda hjälpryttare som jagar oss i STCC nu. Dessutom är de bästa danskarna förarna och James Thompson i en mycket lätt bil med i helgen. Det kommer att bli en fruktansvärd tuff fight om segrarna, de tuffaste hittills i år.

Utöver STCC är det också fight om det skandinaviska mästerskapet där den danska helgen är den näst sista av fyra tävlingshelger i år. Avgörandet i det skandinaviska mästerskapet kommer att ske två veckor senare på Ring Kntustorp, och efter det väntar finalhelgen i STCC på Mantorp.
– Det är tre extremt viktiga och svåra racehelger som ligger framför oss, säger Richard. Fokus är på STCC men gör vi det vi har som målsättning att göra i STCC kommer vi även att slåss om det skandinaviska mästerskapet. Pulsen har ökat rejält nu och vi är redo för strid!

En viktig helg är något även Dick Jönsson-Wigroth konstaterar väntar teamet, en helg han anser att teamet är rustat för. Med tävlingsdebut och seger för den nya BMW Z4 GT3-bilen förra helgen är det ett piggt team som nu laddar om för STCC-fighten.
– Hela teamet känns aktivt och igång och vi har en klart motiverad personal, säger Dick. Det här är en av de viktigaste helgerna i år, nya förare har kommit in och fabriksteam jagar oss. Vi står ensamma och för oss gäller det att fokusera på vårt, nu mer än någonsin. Vi är inne i avgörandet nu, teamet har hållit huvudet kallt hittills och det är vår styrka. Nu ska vi till Danmark, ha en kul helg och göra vårt yttersta för att ta hand om den ledning vi har, avslutar han.

Senaste nyheterna